![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
Mam problem z wyświetleniem danych pobranych z bazy danych po zalogowaniu. Kod wyświetla jaki aktualnie użytkownik jest zalogowany ale niestety nie wyświetla jego danych z bazy. Moglibyście spojrzeć i podpowiedzieć co mam źle w kodzie?
baza o nazwie user kolumny w bazie: id_user, login, nazwa, adres Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Adrian Ten post edytował adiseq 7.06.2016, 12:05:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
`id_user` jest takie samo jak `nazwa` ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'id_user' jest ustawione AUTO_INCREMENT
a przy 'nazwa' jest przypisywana nazwa firmy Właśnie tak mi się wydaje, że w tym momencie jest błąd, jak ustawić żeby przy id_user pobierało dane aktualnie zalogowanego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem, że od razu załapiesz.
Załóżmy, że jest zalogowany użytkownik Ania o id_user=13. Dochodzimy do fragmentu:
Zapytanie SQL będzie wyglądało tak:
Teraz zadajmy sobie pytanie, czy w Twojej bazie danych jest taki wpis o id_user = Ania? Morał taki, że musisz przede wszystkim przechowywać w sesji id_user, bo jest to Twój klucz w tabeli. Na podstawie klucza dopiero pobierać inne kolumny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A nie jest już przechowywany id_user? skoro kilka linijek wyżej jest
i dobrze pokazuje jaki użytkownik jest zalogowany? tak jak pisałeś nie wczytuje danych, dopiero po zmianie z kolumny id_user na login to wyświetla dane ale tylko po uzupełnieniu konkretnego loginu, a jak zrobić żeby wyświetlało dane zalogowanego użytkownika Zrobiłem tak: i działa ![]() Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze doczytaj z dokumentacji:
Cytat This extension was deprecated in PHP 5.5.0, and it was removed in PHP 7.0.0. Instead, the MySQLi or PDO_MySQL extension should be used.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 07:39 |