![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Sytuacja wygląda następująco. Jestem w trakcie tworzenia prostego sklepu internetowego w oparciu o PHP i Mysql. Na obecną chwilę mam coś takiego: index.php który wygląda tak
naglowek.php /kodowanie strony i to co zazwyczaj znajduje się w na początku strony ![]() stopka.php menu.php tresc.php / tutaj łączę się z bazą danych i wyświetlam dane z Mysql Moja tabela : idgra nazwa Obraz /tu trzymam linki do plików graficznych w katalogu producent platforma kategoria cena data_dodania wymagania opis short_opis Po wprowadzeniu kilku rekordów przyszedł czas aby stworzyć podstronę dla każdej gry. I tu pojawia się moje pierwsze pytanie. Jaki będzie najlepszy(najłatwiejszy) sposób by to zrobić ? Czy może istnieje jakiś sposób by nie tworzyć kolejnych stron php dla każdej gry np. wiedzmin.php gta.php tylko np. przeładowywać stronę? Nadmieniam, że w bazie będzie około 50 gier żeby tylko pokazać że sklep działa ![]() Obecnie nie mam koszyka i nie wiem jeszcze jak się mam do niego zabrać. Z tym drugim również będę potrzebował pomocy. Więc macie jakieś sugestie ? Orientuje się ktoś ile kosztuje zrobienie takiego projektu? (gdybym sam nie dał rady ) ![]() Jeśli coś nie jest jasne to pisać. Postaram się bardziej przybliżyć sytuację. Strona jest obecnie na serwerze lokalnym ale jak będzie potrzeba to wrzucę na jakiś darmowy serwer. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 10 Dołączył: 5.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zrobił jeden plik ładujący dział z GET'a.
np. url wyglądał by tak: gry.php?gra=GTA+4 i potem w skrypcie pobierasz $_GET['gra'] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok to już zrobione
![]() Myślę że przyszła najwyższa pora stworzenia koszyka na zakupy. Jako że nie mam pojęcia jak to zrobić proszę Was o pomoc. Znacie jakieś tutoriale jak stworzyć taki koszyk na sesjach questionmark.gif Googlowałem trochę jednak nie trafiłem na coś co mógłbym zrozumieć sad.gif Może istnieją jakieś proste skrypty koszyka na zakupy które mógłbym użyć. Chciałbym aby taki koszyk wykorzystywał MySql. Przy tabeli 'gra' dodałbym rekord 'ilosc' i klikając na odpowiedni przycisk przy produkcie do sesji wysyłałbym id i nazwe oraz ilosc. Czy jest ktos w stanie mi pomoc ewentualnie poprowadzic krok po kroku jak to zrobic questionmark.gif |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 10:25 |