![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie wiedzialem jak dokladnie nazwac to o co mi chodzi, wiec temat wiadomosci jest troche zawily. Na poczatek wkleje kod:
Wczesniej sa odpowiednie zaptania do bazy z uzyciem mysqli fetch fields oraz standardowe pobranie danych z tabeli mysql. Otoz chodzi o fragment echo '<td>'.stripslashes($record[strstr($table_headers->name,'title')]).'</td>'; Moim zamiarem jest wyswietlenie rekodru z tabeli w ktorej bedzie wystepowal ciag znakow 'title'. Tylko, ze tabele sa nazwane np. 'prasa_title'. I tu pojawia sie moj problem. Wyswietla dobrze ilosc rekodrdow, ale nei wyswietla tekstu tylko liczby, tzn. jezeli mam 6 rekordow w tabeli to mi nie wyswietla tekstu zawartego w konkretnej kolumnie tylko numeruje rekordy tej kolumny. Czy jakos trzeba rozdzielic tego nazwe tabeli? Mam nadzieje, ze napisalem w sposob w miare zrozumialy.. Pozdrawiam Ten post edytował zietas 13.10.2007, 18:29:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod zapytania do bazy o pobranie tekstu z tabeli gdzie będzie występował wyszukiwany title.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobranie nazw kolumn pobranie calej tabeli |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje Ci jeszcze warunka where, dzięki któremu zostanie pobrany tekst który w title będzie miał wyszukiwany tytuł. Uprość to sobie, ja piszę takie coś dużo krócej i łatwiej idzie się zorientować w kodzie. Daj mi nazwe tabeli gdzie będą te teksty i nazwy kolumn w tej tabeli.
Ten post edytował ExPlOiT 13.10.2007, 18:49:39 |
|
|
![]()
|
|
hmm... chodzi o to, ze to ma byc uniwersalne dla kilku roznych tabel np. jest kolumna prasa_title, a w inne tabeli jest kolumna art_title.
|
|
|
![]()
|
|
To poczytaj sobie o pobieraniu z kilku tabeli, mała wskazówka np union all select. Aby Ci napisać cały kod musiałbym wiedzieć z jakich tabel pobierasz i co z jakiej tabeli chcesz pobrać, oraz jakie mają nazwy, i jakie są w nich nazwy kolumn. W każdym razie Twoje zapytanie select jest źle zrobione ponieważ powinieneś napisać kod który za jednym razem pobierze z kilku tabel dane.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki za wskazówke
![]() ps. Dzieki za chec pomocy, ale sam chce sobie radzic ![]() Ten post edytował zietas 14.10.2007, 21:13:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.05.2025 - 04:13 |