![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Stypula- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Dziś wpadłem na kolejny pomysł podszlifowania swoich umiejętności programisty PHP z wykorzytstaniem MySQL. Chodzi mi o serwis który umożliwiałby wrzucanie swoich plików mp3/jpg/avi do mojej bazy danych. Wrzucanie zdjęć działa nienagannie jednak gdy próbuję wrzucić mp3 mysql_error wyrzuca mi że
;\. Co z tym zrobić? Formularz: Upload.php:
I jeszcze bym prosił o info czy można sprawdzać rozszerzenie pliku za pomocą explode? (koniec wyrazu równoznaczynyby był z kropeczką) Czy jest do tego jakaś efektywniejsza funkcja? Z góry dzięki. W bazie danych `piosenka` to longblob. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie możesz zapisywać pliku mp3 w osobnym katalogu o nazwie z ID w bazie...? SQL nie jest raczej do przechowywania plików...
Ten komunikat mogło wywalić, bo próbujesz wysłać zapytanie większe niż max packet size ustawiony w konfiguracji. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak napisał erix to raczej nie zadziała. możesz wrzucać na serwer pliki a w bazie mieć do nich ścieżki innej opcji nie widzę.
-------------------- |
|
|
-Stypula- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok. Dzięki za pomoc. Swoją drogą troszkę jest to dziwne gdyż czasem wywala mi
czasem a jeżeli plik jest mały (~500 kb) to go dodaje... To będę próbował dalej ;]. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz ewidentnie za dużo danych jednorazowo.
Rób tak, jak większość sprawdzonym rozwiązaniem, a nie kombinujesz ze SQL, która nie jest do składowania plików... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
co się stanie gdy w bazie będziesz miał z 50 mp3, 100 zdjęcie i 10 filmików? klęknie Ci to od razu, chyba że masz bazę z 10gb to co innego choć po pewnym czasie i ona się napełni.
-------------------- |
|
|
-Stypula- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok dzięki. Już zrobiłem ;].
|
|
|
![]() ![]() |