![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam właśnie zaczynam zabawę z PHP i mam małe pytanie zainstalowałem sobie na początek Appserv-2.5.10 i mam problem z phpMyAdmin, a dokładnie z użytkownikiem i hasłem,wpisując użytkownika admin loguje się normalnie w panelu ale nie mam żadnych uprawnień do tworzenia nowej bazy a jakich kolwiek zmian,z drugiej strony tworząc nową bazę z MySQL Command Line Client jest on utworzona ale nie widac jej w phpMyAdmin ale głowne pytanie moje czy ktoś wie jakie jest początkowe hasło i użytkownik po instalacji.
Wygląda to tak: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 8 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zaloguj się do phpmyadmin jako root bez hasła
![]() |
|
|
![]()
|
|
może zaloguj się do phpmyadmin jako root bez hasła ![]() Zalogowałem sie ale niestety zmieniło się tylko: Użytkownik: admin@localhost na Użytkownik: phpmyadmin@localhost i tylko tyle??Dalej nie mam praw do robienia czego kolwiek ![]() Ten post edytował Heimdall 20.10.2008, 21:38:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w MySQL nie ma konta admin tylko jest root, na starcie hasło powinno być puste, chyba że zdefinowałeś hasło w trakcie instalacji....
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 22:06 |