![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Skąd: Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukałem na forum, ale czegoś podobnego nie udało mi się znaleźć. Próbuję wygenerować plik .pdf . Wszystko ładnie pięknie dopóki nie muszę wrzucić danych z bazy danych. Przy wyciąganiu pojedynczych rekordów nie ma problemu, ale problem pojawia mi się przy wyciąganiu danych za pomocą while. Jeśli wstawiam pojedynczą zmienną i robię to $html = 'kod w html'.$zmienna.'kod ciąg dalszy'; to problem się nie pojawia, ale jeśli biore $html = 'kod w html'. $result = mysql_query(...); while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo $row['costam']; } 'kod ciąg dalszy'; Wtedy mam błąd: mPDF error: Some data has already been output to browser, can't send PDF file Rozumie, że to jest przez echo, które wyświetla dane. Ale jak to obejść, aby było ok ? Kod pliku wygląda mniej więcej tak:
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
echo $row['costam'];
PLujesz do przeglądarki jakimś danymi. Po co? Przecież chcesz generować pdf więc nie możesz do przeglądarki pluć czym popadnie - to jest Twój błąd. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Skąd: Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiem
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zamiat
echo $row['costam']; daj: //echo $row['costam']; ![]() No przepraszam, a skad ja mam wiedzieć co ty chcesz mieć z tego, że walisz coś do przeglądarki? Wyjaśniam ci, jak robisz PDF to nie wal nic do przeglądarki. ALbo jedno albo drugie. A jeśli te dane ci są potrzebne do generowania PDF no to chyba są potrzebne jako zmienne a nie jako dane plute do przeglądarki. ps: moja szklana kula mówi mi, że ty chyba chcesz mieć tak: $html.=$row['costam']; Skoro więc chcesz dane mieć w zmiennej to skąd pomysł by robić echo? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to jeszcze inaczej
![]() Jak w $html = 'kod w html'; wstawić dynamiczne dane ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Napisałem ci w moim poprzednim poście. zaraz po PS
ps2: skoro chcesz do zmiennej wkładać dane to pytam się ponownie: skąd pomysł by użyc do tego echo? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat ps: moja szklana kula mówi mi, że ty chyba chcesz mieć tak: $html.=$row['costam']; No właśnie nie ![]() Chce mieć tak: $html = 'kod html'.dane z while.'kod html'; Gdy w while robie $zmienna = $row['costam']; to kod mam taki: $html = 'kod html'.$zmienna.'kod html'; Tylko, że wtedy pojawia mi się ostatni rekord z bazy a nie wszystkie :/ P.S Jak nie chce używać tego echo. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Ja ci napisałem:
$html.=$row['costam']; a ty wstawiłeś: $html = 'kod html'.$zmienna.'kod html'; No już ctrl+c oraz ctrl+v nie umiesz wcisnąć? zamiast echo $row['costam']; ma być: $html.=$row['costam']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ja ci napisałem: $html.=$row['costam']; a ty wstawiłeś: $html = 'kod html'.$zmienna.'kod html'; Zrobiłem tak ponieważ trochę przerobiłem strukturę jak mówiłeś o tym, że muszą być tam zmienne ![]() Tylko, że mój kod też jest nie do końca ok, bo daje mi tylko jeden rekord a nie wszystkie :/
|
|
|
![]()
|
|
proszę, zwracaj uwagę co ci piszą....
ja użyłem .= ty używasz = Jak nie wiesz co oznacza .= to albo zajrzyj do manuala albo się dopytaj anie to olewasz. Robiąc $zmienna = $row['costam']; nadpisujesz za każdym razem $zmienna więc nic dziwnego, że zawiera tylko ostatni rekord - logiczne. Ty masz dopisywać a nie nadpisywać czyli ma być: $zmienna.= $row['costam'];
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To dopisanie, ale to też w 100% nie rozwiązuje mojego problemu, ponieważ kod html się wyświetla, a dane z while nie.
Mam tak:
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniasz ten kod co 5 minut. Raz dane zapisujesz w zmiennej i potem doklejasz, to znów wracasz do tego co ci na początku pisałem. No weź się zdecyduj na jakąś wersje
![]() No jeśli teraz kod co podałeś jest taki co masz w rzeczywistości, i dane z pętli ci się nie dopisują do $html to wniosek jest taki, że w ogóle ci do pętli nie wchodzi, bo albo nie ma danych z zapytania, albo zapytanie zwraca błąd. Wątpie jednak, byś dokładnie taki kod miał u siebie, więc jest jeszcze jedna możliwośc: coś źle napisałeś ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod jest ten co napisałem wyżej, czyli wróciłem do tego co mówiłeś na początku
![]() Zapytanie jest dobre, zwraca rekordy jak testuje to z echo. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
To pokaż dokładnie kod jaki masz. Dokładnie.
Bo to co tu pokazałeś powinno działać. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To co jest przed i po while się wyświetla. Dane z while mi się nie wyświetlają. Jak biorę print_r($row); w while to dane są. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
No to najwidoczniej generujesz trefny kod html, który się nie wyświetla.
Wiesz jak on po wygenerowaniiu wygląda? O tak: ....</tr>Jakiś tytuł 1 Jakis tytul2 Jakis tytuł n</table> Nic więc dziwnego, ze klasa, która generuje pdf na podstawie html olewa taki śmieć. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zgadza się
![]() Już wszystko jest ok ![]() nospor wielkie dzięki za pomoc ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 01:52 |