![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam na serwerze katalog ze zdjęciami. Chciałbym zrobić małą galerię zdjęć, chciałbym wyciągnąć listę katalogów, podkatalogów i plików wewnątrz. Proszę o pomoc bo nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Proszę o pomoc. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, więc ogarnąłem to tak
![]()
Do powyższego pliku dodałem require_once('opisy.php'); a w opisy.php zdefiniowałem stałe: itd. Ale teraz mam pytanie do linii
Gdyż nie zawsze pokazuje mi opis zdefiniowany w pliku opisy.php. Definicja opisu to konkretny katalog, pokazuje wszystkie nazwy, ale już
nie wszystkie opisy... Co robię źle? -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod to jakiś śmietnik. Co tu w ogóle robi constant? Może napisz po prostu co chcesz zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
tak wyciągam nazwę bieżącego Katalogu Do każdego katalogu mam opis tekstowy zdefiniowany w pliku opisy.php I teraz np. str_repeat(' ', $i * 2) . $images['dir'] . $file niech się równa Kajko, to w pliku opisy.php mam define("Kajko", "opis katalogu Kajko."); I ten opis chciałbym wyświetlić nad galerią zdjęć z tego katalogu -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stałych się nie używa w taki sposób. Masz teraz chwilkę na przepracowanie tego kodu?
|
|
|
![]()
|
|
o jasne
![]() Dopiero zacząłem pracować ![]() -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]()
|
|
Zauważyłeś wiadomość?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 14:52 |