![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Przejrzałem stronę phplist, ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Na tym formum na pewno są fachowcy którzy znają ten skrypt, dlatego - bardzo proszę o podpowiedź ![]() Zainstalowałem PHPList na serwerze (http://www.phplist.com/) Wszystko śmiga jak nalezy (moze po za jednym wyjątkiem, ale nie bardzo waznym) tylko za diabła nie wiem czy skrypt wysyła maile ciurkiem, czy porcjuje je w jakiś sposób? Mam serwer bez limitu wysyłania maili, ale jednak nie chciałbym, żeby poszło np 1000 maili jednoczesnie. Lepiej jakby w cronie wysyłało np 50szt co min Od razu odpowiem na ew zarzuty ![]() Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób testowy skrypt - wyślij maile na swoje dwa adresy. Jeśli da się wysyłać na jawne adresy (nie 'ukryta kopia') to: Na skrzynce zobacz czy mail jest wysłany na 1 czy 2 adresy. A jeśli nie to w nagłówku odebranej wiadomości masz pole "Message-Id". Zaloguj się na obie swoje skrzynki, pokaż oryginały obu wiadomości i porównaj message-id. Jeśli jest takie samo to jest to jedna wiadomość, jeśli różne, to dwie. Ten post edytował timon27 30.11.2013, 21:22:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm
![]() Mnię meczy tylko czy można wysyłać w "porcjach" po no 20 wiadomości - pobiera adres z bazy wysyła, pobiera nastepny, tak 20 razy, a potem stop na minutę i znowu. Jesli puszczę jednocześnie, to mi zaraz serwerownia spam zarzuci ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz opisane na jakiej zasadzie działa wysyłanie i konfiguracja: http://docs.phplist.com/PhpListConfigSendRate.html
Ustawiasz 1 parametr/ ilość maili "360": define("MAILQUEUE_BATCH_SIZE",360); i drugi parametr/ ilość sekund "4600" w jakim czasie ma wysłać 360 maili wyżej ustawionych: define("MAILQUEUE_BATCH_PERIOD",4600); Albo ustawiasz co ile sekund ma wysyłać pojedynczego maila (np. co 10 s): define('MAILQUEUE_THROTTLE',10); Powodzenia, sam właśnie testuje PHPlista... |
|
|
![]()
|
|
dzieki wielkie
![]() ![]() [Edycja] - przewszukałem plik config.php, ale ni znalazłem tych definicji. Czy musze je po prostu dopisać czy szukac gdzies indziej? Zapytam tak na marginesie tylko jeszcze o jedna rzecz. Kiedy chcę utworzyć np nowa kampanię, klikam "utwórz nową" (to samo się dzieje przy tworzeniu nowej wiadomości, listy userów) Wyskakuje mi błąd: Internal Server Error Serwer napotkał błąd wewnętrzny lub błąd w konfiguracji i nie mógł wykonać żądania. Proszę skontaktować się z administratorem serwera, webmaster@alledysk.pl i poinformowania ich o czasie wystąpienia błędu, i wszystko, co można zrobić, że może być przyczyną błędu. Więcej informacji na temat tego błędu mogą być dostępne w dzienniku błędów serwera. Dodatkowo, 500 Internal Server Error Błąd wystąpił podczas próby użycia ErrorDocument obsłużyć żądania. Skąd może sie brac ten błąd? Moze gdzieś mam prawa do pliku źle ustawione? Nie wiem gdzie szukać. Mimo błedu, wiadomość czy kampania jest tworzona, musze tylko wrócić do poprzedniej strony i odswieżyć Ale za te ustawienia naprawdę Ci diżiękuję Ten post edytował BatGraf 12.12.2013, 14:18:08 -------------------- _____________________________________________________
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tymi komendami MAILQUEUE_THROTTLE to muszą być ewentualnie zakomentowane. A jak nie to mi się wydaje że można dopisać bo jednak lepiej opóźniać sobie samemu wiadomości do wysyłki w wiadomym celu...
A z tym błędem nie mam pojęcia coś po stronie serwera musi być musisz poszukać. ![]() Ten post edytował Marek.stank 16.12.2013, 08:46:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 08:02 |