![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem z formularzem, który jest pewnie banalny ale bardzo mi przeszkadza.
Całą stronkę mam w AJAXie i mam przycisk szukaj, strona jest napisana w php.
po kliknięciu przyciksu button jest ok, ale po naciśnięci ENTER strona przechodzi do strona.php?message=szukane slowo chciałbym aby po klinięciu enter strona sie nie przeładowywała i żeby wykonwało się również search() Dlatego rozwiązałem to tak:
No i jak sie domyślacie to nie działa, nadal przeładowuje stronę, w ostateczności chciałbym zablokować przycisk ENTER, a zostawić tylko przycisk szukaj Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w JS jest jeszcze OnKeyPress np:
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde ale jak tego uzyć?
tylko teraz tak :event to musi być ten wciśnięty przycisk czyli na moje to:
ale jak podstawić nr przycisku pod event? nie no cos tu jest nie tak
Ten post edytował neo1986kk 28.03.2010, 16:56:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No i jak sie domyślacie to nie działa, nadal przeładowuje stronę, w ostateczności chciałbym zablokować przycisk ENTER, a zostawić tylko przycisk szukaj Jeżeli tak, toA jeżeli chcesz uruchomić szukanie, to Przy czym to czy strona się przeładuje zależy od tego, jak działa funkcja search(). Ten post edytował mortus 28.03.2010, 16:59:23 |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem to tak i pojawia się alert po czym strona się przeładowuje zrobie to jeszcze w takim razie tak onKeyPress="if(event.keyCode == 13) search();" mam nadzieje ze mi nie przeladuje strony No i ok pojawiło się w Divie na jakieś 0,5 s i znów przeładował stronę, a pokliknięciu na przycisk "szukaj" nie przeładowuje strony. search dziala tak, że jest to ajax i pokazuje w divie znalezione wyniki zrobilem tak:
i nie przeładowuje już strony, ale nie moge nic wpisać ![]() może on to wysyła bo wszystko jest w znacznikach form, ale nie ma podanego action ani metod, rozumiem ze domyślnie wysyła na stronę na której jest kod i metodą get, a chyba nie moge pozbyć się <form></form> Ten post edytował neo1986kk 28.03.2010, 17:13:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie. dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:15 |