![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kawałek kodu, który generuje plik wynikowy na serwerze. Po zakończonym generowaniu chciałbym uzyskać efekt taki jak przeglądarkowy 'zapisz element docelowy jako' (czyli request z możliwością wskazania miejsca zapisu, nazwy pliku itp). Pogooglalem trochę i znalazłem sporo odpowiedzi typu wysłanie nagłówka i przeczytanie pliku, niestety żadne z wypróbowanych rozwiązań nie działa tak jak bym chciał. W różnych kombinacjach testowałem nagłówki
Efekt który uzyskuje to raczej 'otwórz' lub 'zapisz' - czyli bez możliwości wskazania nazwy pliku i miejsca docelowego. Przykłady testuje w środowisku lokalnym na najnowszym FF i Chrome. Ktoś może coś podpowiedzieć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz jako to jest funkcja przeglądarkowa. Nie wywołasz takiego efektu w PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz spróbować przez nadanie Content-Type: application/force-download ale ogolnie raczej niepolecane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Proponuję to zrobić za pomoca .htaccess
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:52 |