![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam jako ze js znam bardzo slabo a chce zrobic taki maly bajer a wiec mam form'a i w nim textarea wpisuje tam tresc posta a pod tym textarea chce miec drugi ktory bedzie przektalcal znaczniki bbcoda na html i mam taka funckje
I cos nie dziakla ogolnie bylbym wdzieczny jak ktos pokarze co robie zle i jeszcze jedno czy w jednym textarea moga byc 2 zdarzenia onkeyup bo jeden ma zliczac znaki a drugi podac kod html? To jak pomoze ktos? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciało mi się tego wkładać w php , dla uproszczenia też wyjąłem to z php.
Zmieniłem ciało funkcji: Kod function show(chars, a, b) { box = document.getElementById(a); code = document.getElementById(b); box.innerHTML = filter(chars.value); code.value = box.innerHTML; } a tak zmieniłem form: Co do łączenia onkeyup => zobacz w powyższym kodzie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 05:22 |