![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam dwie tabelki w jednej role a w drugiej moduły. Teraz chce zrobić przypisywanie ról do modułow. Miało by to wyglądać w ten sposób: Pusto |Rola1|Rola2| ----------------------------- Moduł1 | o | o | ----------------------------- Moduł2 | o | o | ----------------------------- Jak zrobić taką tabelkę w PHP/HTML. Role i Moduły ma pobierac z bazy. Znak "o" oznacza radio button. który przypisze do modułu rolę. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz dane z bazy, w pętli budujesz sobie tabelkę.
A z czym masz problem? Wydaje mi się że pisząc tak zaawansowane rzeczy jak uprawnienia powinieneś znać podstawy PHP i HTMl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod:
CODE <form action="#" method="post"> <table> <?php echo '<tr><td style="width: 200px;"> </td>'; foreach ($this->groups as $g => $gc) { echo '<td>' . $gc['name'] . '</td>'; } echo '</tr>'; ?> <?php foreach ($this->categories as $c => $vc) { echo '<tr><td>' . $vc['title'] . '</td><td><input type="hidden" value="'.$vc['id'].'"/><input type="checkbox" name="" value="?"/></td><td><input type="checkbox" name="" /></td></tr>'; } ?> </table> </form> Jak w chekboxie zapisać wartość z $this->groups? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawić w value
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób pętlę w pętli i wstaw $gc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:51 |