![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Msichal- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,zrobiłem sobię serwer shoutcast, właściwie to będą 3 i chcę żeby na jednej stronie były 3 skrypty, które pokazują info, niestety, nie mogę doprowadzić tego do działania, pojedyńczy skrypt wygląda tak:
Jest to leciutko przerobiony kod z jakiejś strony (zmienione tylko nazwy typu online itp.) Jeżeli umieszczę 3 takie skrypty na jednej stronie wyskakuję błąd łączenia się przez fsockopen, próbowałem nawet zmienić nazwy zmiennych dla poszczególnych serwerów, teraz zrobilem kazdy serwer w oddzielnym IFRAME i dalej nie działa ;/ Może po prostu nie możę się połączyć bo serwer nie jest włączony ![]() Proszę o pomoc. |
|
|
-Msichal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ojjj, bardzo przepraszam, nie dopisałem nic do tematu... Bardzo proszę moda o dopisanie do tematu "Statystyka shoutcast i błąd fsockopen"
|
|
|
-Msichal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ajjjj, pomyłka, jednak nie jest to problem ze strony kodu, po prostu przy wyłączonym serwerze pokazuje błąd.....
Teraz mam pytanie, czy ktoś mógłby dać mi przykład "usprawnienia" tego kodu tak, by przy braku połączenia z serwerem drukował duży napis OFFLINE zamiast błędu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna dopisac wlasna obsluge bledow
lub tez wylaczyc bledy w ogole i sprawdzac czy sie polaczylo czy nie w jakims warunku |
|
|
-oLOL- |
![]()
|
Goście ![]() |
Problem tylko w tym że nie znam się na HP, a jedynie dostosowalem ten skrypt do wlasnych potrzeb.
Z tą obsługą błędów to trzeba mi żeby zamiast pokazywało się OFFLINE... Najlepiej prosiłbym o "gotowca" albo jakieś polecenia jak to zrobić... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linia 133 ...
zamień Kod $dat[status]="err"; na Kod $dat[status]="echo 'OFFLINE'"; powinno działać ;D chyba ![]() Ten post edytował DREEMus 20.09.2008, 22:40:51 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
-Msichal- |
![]()
|
Goście ![]() |
No dobra przerzuciłem się an inny skrypt, który obecnie wygląda tak:
I teraz mam trochę podobny problem, skrypt pokazuje, jeśli nie może się połączyć, ale przed statusem wywala błąd i na dodatek skrypt ładuje się kilka minut... O ile z przesunięciem sobie poradziłem, bo status mam w IFRAME, wystarczyło zrobić kotwice i wyłączyc scrollowanie, to ze stroną ładującą sie 2-3 minuty sobie nie poradziłem, próbowałem ustawiać różne timeouty dla fsockopen ale nic nie działa... Proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołączam się do prośby.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:01 |