![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, szukałem, ale konkretnie tego tematu nie znalazłem, więc piszę.
Jak wiadomo coraz więcej stron odtwarza w module "hero" w tle pliki video. Jak zrobić, żeby moj video background był odtwarzany w formacie mp4 wszedzie, a nie tylko w safari? mam to zrobione po prostu tak w css nie wiem czy to wazne, jest tak
@edit To może ugryźmy to inaczej. Program wrzuca jedynie pliki mp4, ktore jak wiemy nie ciagna wszystkie przeglądarki. Znalazlem pewne rozwiazanie, ale przy generowaniu strony program oczywiscie wygeneruje kod, w ktorym będzie wycinek:
jak zrobic (jQuery pewnie) zeby w locie przy generowaniu strony, czyli gdzies skryptem na dole strony - żeby pozmienil mi kod z powyzszego na:
czyli inaczej jak zrobic funkcja jQuery (lub jak inaczej) zeby w czasie ladowania strony podmienic czesc kodu? Ten post edytował shpaque 15.08.2017, 11:58:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu nie mozesz tego html wygenerowac poprawnie jeszcze na poziomie php?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
bo nie chce przy kazdym wygenerowaniu strony pamietac zeby edytowac kod, wolalbym po prostu generujac caly web miec wszystko tak zrobione zeby juz nie edytowac gotowych podstron, a program nie umozliwia edycji kodu, a jedynie dodanie gdzies w tresci kodu lub w naglowku lub w stopie
mam tak: i dlaczego nie dziala?
Ten post edytował shpaque 15.08.2017, 12:25:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja nie mowilem o recznej edycji kazdej strony... Ja mowilem o automacie.
Moze napisz w koncu co to za "magiczny" program i czy w ogole przechodzi to przez php... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
blocs - tak jak napisalem powyzej - generalnie chyba mniej wiecej o to mi chodzi ale nie wiem dlaczego nie dziala (jest w headzie calosc)
oj juz pochrzanilem wszystko, chodzi mi o to:
@edit tak jak myslalem, udalo sie jQuery, ale dodaje mi na stronie we "wklejonym" odcinku cudzyslowy na poczatku i koncu - jak to wyeliminowac? https://www.dropbox.com/s/in9uzv7a2tvrd8x/replaced.jpg?dl=0 @edit 2 i już załatwione "dziękuję" za ogromną pomoc. Chodziło nie o "text" tylko "replaceWith" teraz prawidłowo wygląda to tak: temat do zamknięcia. Ten post edytował shpaque 15.08.2017, 14:34:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 14:15 |