![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
W jaki sposób można zrobić przycisk, który staje się dostępny po kliknięciu w link? Chodzi mi o to w jaki sposób zrobić żeby przycisk "Wyślij" na formularzu rejestracyjnym stawał się możliwy do kliknięcia dopiero po kliknięciu w link, który znajdowałby się nad nim. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Java script, jako nie znasz się to spróbuj z jquery jest bardzo proste w użyciu.
$() - znajdujesz swój link .click(function(){...}) - dodajesz zdarzenie click w jego ciele "..." $() - szukasz przycisku do wysyłania .attr() - zmieniasz właściwość display na true Tyle, poszukaj przykładów i z tym sobie poradzisz bez znajomości jq. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim odczuciu jquery jest znacznie bardziej "zamotany" niż javascript
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze jeden problem z tym przyciskiem.
Spróbowałem zastosować kod bpskiba do formularza rejestracyjnego, ale po kliknięciu na link nic się nie działo, przycisk nadal był niedostępny: Korzystam z formularza rejestracyjnego phpbb3, który przed zmianą wyglądał tak: Ten post edytował Kamil9132 25.08.2012, 12:33:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 10 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bałaganu narobiłeś.....
gdzie jest <html> gdzie jest <body> gdzie jest </body> gdzie jest </html> javascript nie musi być w sekcji head. Może być w sekcji body lub w osobnym pliku jak posprzątasz będzie działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj gotowe rozwiązanie do ręki to potem takie klocki...
@bpskiba nie powinno się mieszać css z html i tak samo js z html, kod js powinien dać w osobnym pliku i oprogramować całość, zakładając takie śmiecenie to w zamieszanym jq kod wyglądał by po prostu: $('#id').attr('disabled','disabled') (blokada) A i dla userów bez js taki sposób całkowicie uniemożliwi wykonanie skryptu, blokadę też powinniśmy założyć w js a nie css/html... Dopisując blokadę w js(całą funkcję podałem wyżej) i korzystając z reszty od @jepek uzyskasz najbardziej poprawne rozwiązanie problemu. Ten post edytował ShadowD 25.08.2012, 20:33:56 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:26 |