![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z klasy do generowania kodów QR: phpqrcode potrzebuję do kodu dodać swój tekst, czy ktoś może przerabiał taki temat? kody generują mi się ładnie, ale ten tekst dodatkowy mnie męczy....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie chcesz dodać ten tekst? Tekst do zakodowania powinien być w zmiennej $codeContents.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nad kodem np. "Zeskanuj mnie"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dodaj. Co ma do tego QRCode? QRCode generuje obrazek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, generuje obrazek, ale on ma ramkę, marginesy i tam chciałbym dodać własny tekst. Gdzieś wyczytałem że należy podać to co się chce.
Np $tekst lub $tekst_down Niby powinno się to pojawić odpowiednio nad lub pod obrazkiem, ale coś mi to nie działa.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) No i gdzie w tym kodzie mowisz ze ten tekst ma sie pojawic na dole? 2) no i oczywiscie my wiemy jakiej bibliotek qrcode uzywasz i ze szklanej kuli jestesmy wstanie ci pomoc ![]() ps: znalazlem kilka bibliotek qrcode ale strzelam ze uzywasz tej https://phpqrcode.sourceforge.net/examples/...php?example=001 jesli dobrze strzelilem to w dokumentacji nie ma nic napisanego ze mozesz dodawac text na krawedziach. Ta biblioteka zwraca ci PNG wiec go odbierz a potem w php sobie obrob te png jak ci pasuje. wkoncu to tylko obrazek -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:18 |