![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--efan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Mam problem z formularzem pocztowym:
1. Kodowanie nagłówka wiadomości oraz treści wiadomości - albo jedno albo drugie jest dobrze, nigdy razem 2. Treść wiadomości dostaję w jednej lini choć mam znaczniki \n 3. Ten znacznik powoduje błąd: or die('Nie udało się wysłać wiadomo¶ci!');
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wprowadź taką zmianę:
Testowałem wysyłanie na gmail i działa. p.s.: swoją drogą to czemu piszesz "$email_admin" zamiast $email_admin ?? -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
--Efan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poszperałem jeszcze i znalazłem coś takiego i ku mojemu zdumieniu poprawnie konwertuje temat wiadomości, jednak nadal mam problem z nagłówkiem. Jest problem jak ktoś będzie nazywał się "Łukasz Pięść" bo wyjdą krzaczki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijkę 4 zastąp takim kodem:
dalej tak jak poprzednio (pamiętaj o przedytowaniu również tytułu) i wiadomości od Pana Łukasz Pięść będą przechodziły ładnie zakodowane, przynajmniej na google. Oczywiście taką zmianę będzie trzeba przeprowadzić we wszystkich polach które mogą zawierać dziwne (polskie) znaczki. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz wiedzieć, dlaczego wszystko wyświetla Ci się w jednej linii? Bo wiadomość wysyłasz jako HTML. A w HTML, żeby nową linię dać, to albo <br />, albo <p>. W funkcji mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, zamiast "$message" daj nl2br($message) - to tak prowizorycznie rozwiąże problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca działa. Kod źródłowy mam taki:
Po zmianie dalej nie dziala:
Nie działa również:
Gdzie tkwi błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U Ciebie tkwi błąd. Ja nie wiem czy ludzie już tak głupi się rodzą, czy gdzieś to się nabywa...
I zacznij chłopie myśleć, bo to nie boli. Ten post edytował tiraeth 19.09.2008, 12:02:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:09 |