![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszyzdkich!!
Od niedawna prubuje sie bawic php i flashem No i mam taki problem chciałbym zrobic tak: 1.Skrypt php pobiera zdjecia z katalogu o nazwach pobieranych z bazy danych 2.Wyswietlenie wszyzdkiego we flashu move_clipa ze skryptem php niemam problemow ale gozej z action scryptem prubowała ktoś to moze robic? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i co? skrypt ci napisac?
![]() ![]() -------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
- So what do we do about that? - Be prepared son that's my motto, be prepared..." |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cytat(tts @ 2005-03-12 01:46:25) i co? skrypt ci napisac? ![]() ![]() Nie do konca masz racje, jesli podalby konkretny problem o co chodzi, to ktos napewno by pomogl, odsylam do manuala z php w poszukiwaniach -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Puciek: a co ja napisalem? przeciez chyba o to chodzi aby najpierw samemu pokombinowac, a na forum postawic konkretny problem. w koncu forum jest min. od tego.
-------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
- So what do we do about that? - Be prepared son that's my motto, be prepared..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra sorki
Chodzi mi oto czy jak w php utworze tablice wielo elementową to czy jej zawartosc bedzie mozna odczytac w A S? ![]() I czy obiekty muszą byc utorzone wczesniej czy mozna je stworzyc za pomoca pętli?? Ten post edytował wężyk 12.03.2005, 13:58:28 |
|
|
![]()
|
|
ano da sie, w dopracowaniu szczegolow rozwiazania polecam lekture: http://www.flashzone.pl/forum2/, ale wczesniej zobacz artykul: http://www.flashzone.pl/tutoriale/show.php?id=18. mam nadzieje, ze to ci pomoze.
-------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
|
|
![]()
|
|
Witam dzięki za pomoc bardzo mi się to przydało.
Mam kolejny problem: Pobieram z bazy danych nazwy zdjeć i chce je wyswietlic za pomoca pętli w AS no i tworze taka pętle ale zdjecia się nie wyswietlaja ![]() catalog = new LoadVars(); // wgrywa wartosci z zewnetrznego pliku php catalog.load("Select.php"); catalog.onLoad = function(success) { for (this.a=1; this.a<=this.total; this.a++) { //stworz tablice (Object N) dla kazdego obiektu w katalogu this["object"+this.a] = this["Oggetto"+(this.a)].split("|"); loadMovie(_root.catalog["object"+image[a]+".jpg", "object_image"+[a]); } }; Bardzo proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
a co zwraca ci debuger flashowy? czy tablica ze zdjeciami zostala przekazana z php do flasha?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wężyk: to nie jest forum o flashu i niewiele osób Ci pomoże. Proponuję zapytać się na forum o flashu.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Cytat(tts @ 2005-03-22 00:50:26) a co zwraca ci debuger flashowy? czy tablica ze zdjeciami zostala przekazana z php do flasha? Poprawiłem troszke ten kod ale i tak mi nie działa : zdjecia = new LoadVars(); zdjecia.load("skrypt.php"); //wgranie wartosc z php zdjecia.onLoad = function(success) { for (var a=1; a<=Total; a++) { this["zdjecia"+this.a] = this["Tablica"+(this.a)].split("|"); //obrazek -ta zmienna pobierana jest z php z nazwami obrazkow this["movie"+this.a].loadMovie("images/"and obrazek[a]); this["zdjecia"+this.a].splice(4, 1); delete (this"Tablica"+this.a]); } }; ale niestwety zmienne które utwozyłem w php niesa odczytywane w AS co robic?? A oto muj kod php:
Ten post edytował wężyk 23.03.2005, 00:42:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wężyk - qa czy nie da się wygenrować pelnego kodu AS w php - bo z tego co wiem tak się da i nie wczytywać niczego ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
no wiec wlasnie masz jak juz sam zauwazyles skopane przekazywanie zmiennych do flasha.
1. gdzie masz w as opisana metode za pomoca, ktorej odczytujesz dane? 2. a tego to juz zupelnie nie rozumiem:
predzej to by trzeba wyslac tak:
i teraz w petli
p.s. tak mi sie przypmnialo, ze tu masz prosto wylozona idee przekazywania zmiennych z php, Ten post edytował tts 23.03.2005, 04:19:35 -------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzieki za pomoc faktycznie zadziałało ale gdy zmieniłem:
this["movie"+this.a].loadMovie("images/"+ this.a + ".jpg"); na this["movie"+this.a].loadMovie("images/"+ obrazek); to przestało działac i znowu qwruciłem do poprzedniego stanu, no iniestety zmienne znowu sie nie wczytuja php chyba mam dobze skonstruowany:?
Ten post edytował wężyk 23.03.2005, 12:29:32 |
|
|
![]()
|
|
powoli. co masz na mysli mowiac zadzialalo? wczytalo dane do flaszki i je wyswietlilo czy tylko wczytalo? php wyglada ok ale co to jest:
? masz zdefiniowana jakas funkcje do ladowania tego tekstu? dlaczego nie moze byc po prostu
a co do as to jak widze to ladujesz strasznie duzo danych do as, z ktorych faktycznie nie korzystasz. po co cos takiego? p.s. znowu mi sie przypomnialo: na forum http://flashzone.pl masz dosc dobrze opisana obsluge tablic w as Ten post edytował tts 23.03.2005, 14:25:45 -------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona My Webpage
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Tak masz racje narazie zajme sie tylko obrazkami:
A teraz kod AS this.loadVariables("http://localhost/php+AS/skrypt.php", "POST"); trace(total); for (this.a = 1; this.a<=this.Total; this.a++) { this["movie"+this.a].loadMovie("images/"+obrazek); } } AS wczytuje dane z php dlatego ze gdy dorobilem dwie tykiety jedna o nazwie "e" a druga o nazwie "total" to wypisało mi wartosci pobrane z php ale pętla niechce wystartowac dlaczego? ![]() ![]() I jak treis'uje to wywala mi undefindet? ![]() A tutaj umieszczam flaka FLAK Siedze nad tym juz 2 dzien i nadal nic. mam jeszcze jedno pytanie jak wstawic kod AS bezposrednio w php? ![]() ![]() Ten post edytował wężyk 25.03.2005, 01:18:55 |
|
|
![]()
|
|
kod AS: Kod this.loadVariables("zdjecia.php","POST");
this.onData = function () { tablica = this.zdjecia.split("|"); for(i=1; i<tablica[0]; i++) { this.createEmptyMovieClip("obrazek" + i, i); this["obrazek" + i].loadMovie("zdjecia/"+tablica[i]); this["obrazek" + i]._x = i * 100; } } stop(); -------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
|
|
![]()
|
|
Dzieki ci jak niewiem co gdyby nie ty niedał bym rady tyle meczenia i wkoncu sie udało pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:56 |