![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz:
Wprowadzam do kolejnych komórek 1 2 3 wartości np: 1 1 1 no i generuje się wynik 10101 który zapisuje się w zmiennej np: zmienna3. 10101 - pierwsza jedynka wartość z komórki money_G, 01 - wartość z komórki money_g no i kolejne 01 money_c. Prościej pisząc jeśli wpiszemy liczbę od 1-9 przed liczbę w komórkach 1 i 2 dodaje się 0... jeżeli jest już od 10-... nic się nie dodaje. Największym pytaniem jest to jak pobrać dane z komórki x3 zmienna i post a później jakoś te zmienne dodać? Ten post edytował assasin 1.05.2010, 17:15:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Chaotycznie to wytłumaczyłeś, ale spróbuję Ci pomóc.
Jeśli chcesz dodać wartości z tych wszystkich pól do siebie (jako liczby): To dodatkowo zabezpieczy Cię przed tekstem (jednak jeśli chcesz mieć możliwość wprowadzania danych zmiennoprzecinowych, zamiast funkcji intval użyj floatval Jeśli chcesz pododawać do siebie teksty z tych komórek (skleić go z jedną całość):
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli chcesz pododawać do siebie teksty z tych komórek (skleić go z jedną całość) Tak o to mi chodzi tylko co zrobić żeby przed liczby od 1 do 9 z pole2 i pole3 zostało dodane 0? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzymaj kod
Polecam sobie go zmodyfikować żeby sprawdzał ci czy pole nie są puste, jeżeli tak żeby nic się nie wykonywało, jest to jedna z prostszych metod jaka może być Ten post edytował minolone 1.05.2010, 18:17:16 |
|
|
![]()
|
|
hmm tylko co zrobić jeszcze żeby cały wynik wyświetlał się w formie
Cytat '10101', W tej chwili wyświetla się tak: Cytat 1 01 01 Ten post edytował assasin 1.05.2010, 18:53:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hmm tylko co zrobić jeszcze żeby cały wynik wyświetlał się w formie ... Usuń <br /> z kodu i wyświetl wszystkie zmienne za pomocą jednego echo. Ten post edytował Szunaj85 1.05.2010, 19:17:40 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i polecam jakaś książkę lub manuala, a nie wypisywanie jakiś kosmicznych rzeczy, a jeżeli wynik ma być w zmiennej zamiast echo uzyj $zmienna = , i bedzi wynik w zmiennej $zmienna Ten post edytował minolone 1.05.2010, 19:52:26 |
|
|
![]()
|
|
Cytat <?php echo $zmienna1 = "<textarea name=sql wrap=off cols=100 rows=1> INSERT INTO `creature_template` VALUES ("$entry, $heroic_entry, $modelid_A, $modelid_A2, $modelid_H, $modelid_H2, $name, $subname, $IconName, $minlevel, $maxlevel, $minhealth, $maxhealth, $minmana, $maxmana, $armor, $faction_A, $faction_H, $npcflag, $speed, $scale, $rank, $mindmg, $maxdmg, $dmgschool, $attackpower, $baseattacktime, $rangeattacktime, $unit_flags, $dynamicflags, $family, $trainer_type, $trainer_spell, $class, $race, $minrangedmg, $maxrangedmg, $rangedattackpower, $type, $type_flag, $lootid, $pickpocketloot, $skinloot, $resistance1, $resistance2, $resistance3, $resistance4, $resistance5, $resistance6, $spell1, $spell2, $spell3, $spell4, $PetSpellDataId, $mingold, $maxgold, $AIName, $MovementType, $InhabitType, $RacialLeader, $RegenHealth, $equipment_id, $mechanic_immune_mask, $flags_extra, $ScriptName;"</textarea>"; ?> Widzi ktoś tutaj jakiś błąd? Ten post edytował assasin 1.05.2010, 20:54:59 |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście że błąd jest i widać go na pierwszy rzut oka, proponuje MANUAL PHP/MySQL. Nic dodać nic ująć. I używaj odpowiedniego BBCODE.
I myślę że wklejanie kodu znalezionego w internecie, lub nawet napisanego przez ciebie, nie zmieni faktu że trzeba troszke pomyśleć, poszukać. Wklejasz sobie kod i chcesz uzyskac odpowiedz, a przede wszystkim to przeczytaj. i skorzystaj z jakiegoś dobrego edytora PHP np eclipse. EDIT: Poszukałem sobie chwile tego twojego kodu i znalazłem, więc nie myliłem się co do bezmyślnego kopiowania z internetu, oczywiście jest z tym błędem co ty posiadasz. Więc skoro potrafisz szukać to myśle że też potrafisz znaleźć na to rozwiązanie! Ten post edytował minolone 1.05.2010, 21:54:16 |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jeden mały problem którego nie umiem sam rozwiązać, szukałem w książce i w manualu..
Problem jest taki że wynik wyświetla się w jednej komórce a nie w 2 osobnych.. Nikt nie wie o co mi chodzi?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty naprawdę leniwy. Mi by było wstyd takie pytania zadawać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzymaj kod
Polecam sobie go zmodyfikować żeby sprawdzał ci czy pole nie są puste, jeżeli tak żeby nic się nie wykonywało, jest to jedna z prostszych metod jaka może być a słyszałeś o str_pad? ![]() |
|
|
![]()
|
|
No jak widać nikt nie zrozumiał mojego pytania..
Mam skrypt bleble formularz w formularzu jest js (mintajax). Po naciśnięciu wyślij wyświetla się wynik z pliku test.php, problem jest taki że powinny się pojawić tak jakby 2 wyniki, 2 komórki i w nim tekst a jest tak że pojawia się jedna komórka a w niej cały tekst.
Chciałem to zrobić tak:
Ale wtedy wyświetla się tylko pierwsza zmienna... Ja nie jestem leniwy męczę się już miesiąc z jednym skryptem.. szukam szukam szukam.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 12:42 |