![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Od dłuższego czasu korzystam z eclipse. Edytor bardzo mi się podoba, ale jest mankament. Otóż nie wiem, jak automatycznie wstawić tagi php-doca. Przy kodzie pisanym w javie (Shift+Alt+J) można to uzyskać, natomiast nakładki do php chyba tego nie umożliwiają... czy jest ktoś, kto spotkał się z tym problemem?
Ten post edytował splatch 19.08.2005, 10:31:10 -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam ...
dziwne ... jeżeli jestem wewnątrz komentarza phpdoca (czyli /** */) to po wpisaniu @ i naciśnięciu ctrl+space pojawia się autouzupełnianie ... może masz coś nie tak z klawiszami pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
orson otwórz sobie persopektywę Java, wklej do pliku następujący kod
ustaw kursor gdziekolwiek w klasie bądź i wciśnij wspomianą kombinację klawiszy... -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam ...
hmm ... zrobiłem tak i: w pliku php pojawił się podpowiadacz funkcji; w testowej klasie javy też pojawił się podpowiadacz ... w jednym i w drugim nie było tagów phpDoca ... ale jak zrobiłem komentarz w pliku php phpdocowy (/** ) to tam mam normalnie ... po wpisaniu @ i ctrl+space pojawia się podpowiadacz z tagami php doca ... ale tylko wewnątrz komentarza phpdoca ... tak samo zrobiłem wewnątrz komentarza phpdoca (tam chyba bardziej javadoca nie pojawia ci się nic czy po prostu nie masz tagów pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
|
|
|
|
@orson moja wina, dałem niepotrzebnie tagi php. Spójrz kod po sformatowaniu przy użyciu kombinacji klawiszy:
Kod // to jest tylko po wcisnieciu Shift+Alt+J /** * @author splatch * */ public class te { /** * @param args */ protected void main(String[] args) { } /** * @param str * @return * @throws Exception */ public Object get(Object str) throws Exception { return str; } } A przedtem: Kod public class te {
protected void main(String[] args) { } public Object get(Object str) throws Exception { return str; } } Ten post edytował splatch 22.08.2005, 11:01:44 -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
|
|
|
|
|
witam ...
aaaaaaaa chodzi ci o automatyczne dodawanie tagów przy szablonach kontrukcji pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
|
|
|
|
@orson Nie, nie chodzi mi o to, żeby pojawiał się określony komentarz po stworzeniu nowego pliku. Próbowałeś skomentować ten przykład przy użyciu tej funkcji?
Chodzi mi o to, że ustawiając kursor wewnątrz metody wciskam określoną kombinacje klawiszy i edytor sam dodaje przed metodą komentarz w kształcie: Kod /** * @param str * @return * @throws Exception */ Poprzez Code Templates nie mogę tego przebrnąć. Nie mogę stworzyć schematów w sekcji Code. Próbowałem podstępu i wyeksportować je poprzez XML z edytora javy do php. Bezskutecznie. Gdybyś mógł rozszeżyć tą informację byłbym wdzięcznym. -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
|
|
|
|
|
witam ...
niestety ale w "perspektywie php" nie ma takiej możliwości o ile wiem ... nie wiem jak jest w javie (używam eclipse tylko do php) i tam nie ma takiej możliwości ... musisz dodawać ręcznie ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:40 |