![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od dłuższego czasu walcze z czasem sesji jak bym nie kombinował wylogowanie następuje po czasie ustawionym w php.ini standardowo 1440. Ponownie poczytałem na forum i wpisałem coś takiego Ala to nadal nic nie daje. Znalazłem rozwiązanie aby do .htaccess dodać
ale wtedy pojawia się Internal serwer error. Rozwiązanie jakie posiadam obecnie i nie działa wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 7 Dołączył: 2.04.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz zmienić tej wartości poprostu w php.ini ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety nie mam takiej możliwości
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na pewno dobrze dodałęś w .htaccess?
Powinno być tak (u mnie na serwerze działa):
Druga sprawa - jeśli na serwerze masz więcej niż kilka skryptów i każdy ma inny lifetime, to radzę ustawić katalog zapamiętywania sesji w dedykowanym folderze. W przeciwnym razie inny skrypt może Ci skasować Twoje sesje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak się to ustawia w dedykowanym folderze?
|
|
|
![]()
|
|
Na serwerze znajdują się dwie strony pod dwiema subdomenami obie używają tej samej konfiguracji.
Próbowałem dodać wpis do .htaccess na innym serwerze i też mi ten błąd wywaliło. Czy w pliku .htacces wystarczy wpisać te linijki i powinno zadziałać czy trzeba coś dopisywać? Jak próbowałem wpisać folder to działo się to samo co do dedykowanego folderu to znalazłem coś takiego ale nie wiem czy o to chodzi
lub w pliku php Ten post edytował kemes123 15.04.2011, 14:11:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 7 Dołączył: 2.04.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz to ustawic tak jak pisales lub za pomoca wbudowanej funkcji w php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakim poleceniem moge wyciagnac dokladny adres serwera, razem z tym path/ itd?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapisze w katalogu sessions który jest obok wykonywanego skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego
Jak jest włączona linijka z save patch to od razu robi if i wylogowuje. Jak wpisałem w ten sposób to zalogować się mogę ale sesja nie zapisuje się w folderze co potwierdza że czas sesji też nie działa. Te wpisy odnośnie sesji mają być w każdym pliku czy tylko w docelowym po zalogowaniu. Ten post edytował kemes123 18.04.2011, 11:33:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 04:39 |