![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobry wieczór tak jak w temacie wyskakuje mi taki błąd:
Warning: Cannot use a scalar value as an array in c:\x line 9 Warning: Cannot use a scalar value as an array in c:\x line 10 Warning: Cannot use a scalar value as an array in c:\x 11 Warning: Cannot use a scalar value as an array in c:\x 12 w pliku są tylko casy a kazdy case wyglada nastepujaco:
gdzie 9 10 11 i 12 linijki to $op[$typ] = 1; $oy[$typ] = 2; $a[$typ] = 4; $o[$typ] = 5; rozumiem żeby dla każdej zmiennej wyskakiwął ten błąd a on tylko dla tych. czy może mi ktoś wyjaśnić czemu tak jest i jak ten problem rozwiązać ? z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat mówi jasno (ludzie, uczcie się języków obcych - to naprawdę nie boli):
Nie można użyć wartości skalarnej jako tablicy. Sprawdź sobie, jak tworzysz zmienne $op, $oy itd., bo to nie są żadne tablice i tyle. Albo ich nie stworzyłeś jako tablice, albo gdzieś wcześniej przez pomyłkę sobie je nadpisałeś. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm kurde sprawdzałem wcześniej czy są takie zmienne i okazało się faktycznie że były nadpisywane.. wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 06:45 |