![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym przez stronę edytować plik css, np. wyglad tabeli, edycja i zapis pliku to banał, ale jeśli chciałbym mieć podgląd np. z pliku includowanego bo iframe odpada to jak mam to zrobić aby np. ktoś nie wisał złych wartości i strona mi się nie rozjechała? Jak narzucić plik css tak aby tylko były w nim określone dane:
Kod #id{ cos:10px; } aby było można zmienić tylko to "coś:10px;" ? i tylko dodawać tekst w klmarach {} nic poza nimi -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz, żeby można było edytować tylko niektóre parametry w stylach, to nie zostaje ci nic innego jak zrobienie <selecta> z atrybutami i ew. <input type="text"> do wartości. Np:
i zapisujesz wtedy
innej drogi chyba nie ma. Ten post edytował WojtasSP320 27.09.2008, 13:48:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brałem takie wyjście też pod uwagę, ale, jeśli ktoś będzie chciał dodać sobie inne parametry niż te w selektach? Nie można jakoś przefiltrować pliku css i jeśli znajdzie się np. #id6 a dozwolony jest tylko #id1 to wyskoczy bład?
ps. cały czas mowa o php, edycji css i podglądzie, nie interesują mnie rozwiązania ajaxowe Ten post edytował !*! 27.09.2008, 14:14:26 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:14 |