![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam takie pytanko. Otóż includuje sobie poszczególne podstrony witryny (php i funkcja include, są to właściwie same teksty) styl dla strony mam w pliku css. W jednym z przypadków zachodzi potrzeba wyświetlenia tej samej listy wypunktowanej x2 (jedna po lewej stronie druga po prawej) jednak chcę jedną wyświetlić używając innego stylu niż wcześniej zadeklarowany w pliku css PozdR! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nadaj inny identyfikator/klasę?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
no właśnie to nie takie proste bo to co includuję to jest jeden plik i chcę aby jako źródło pozostał on tylko czystą listą. Będzie go póżniej modyfikować osoba, która nie za bardzo ma pojęcie o htmlu.
chyba że chodzi co o to że np. ustawić to includowane jako diva dla którego poszczególne elementy będą miały swój styl ![]() Ten post edytował dr4g0n79 10.06.2009, 11:49:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli różnice są niewielkie możesz dodać je bezpośrednio w pliku html, w atrybucie 'style' znacznika(np diva).
css ze znacznika jest 'wyżej w hierarchii' od tego w pliku Ten post edytował zordon 10.06.2009, 11:58:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak to zrobić że elementy w danym diwvie wypunktowanie mają jakieś tam a jezeli nie znajdują się w tym divie to są inne jak dla calej strony CSS: Kod ul{ list-style-type: disc; } #id_mojego_diva ul{ list-style-type: square; } div.klasa_innego_diva ul{ list-style-type: circle; } HTML: Ten post edytował sowiq 10.06.2009, 12:00:12 |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki pomogło, jeszcze raz THX
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |