![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Teraz takie zagadnienie teoretyczno praktyczne. Otóż sytuacja wyglada następująco. Mam domenę, nazwijmy ją "domena" i posiada ona kilka subdomen, jedną z tych subdomen jest subdomena "profil". I teraz taka bajeczka: Ogólnie to chcę zrobić tak jak ma onet. Chce zrobić, że gdy zaloguję się na domenie "profil.domena" to informacje o tym zalogowaniu będą dostępne także na innych subdomenach - w tym forum itp... Jakto zrobić? Jakie macie pomysły? Zauważyłem, że jeśli ustawię ciasteczko dla domeny głównej to jest ono potem dostępne w subdomenach. Ale... No właśnie jak to zrobić by wszystko działało bezproblemowo ? W końcu onet to jakoś musi robić, że jak się zaloguję do poczty to i tak jestem gdzieindziej zalogowany. Jeśli mozecie to podsuńcie jakieś logiczne pomysły. A może ktoś z Was już takie coś wykonał? Mój pomysł polega na tym by w COOKIES przechowywać pewien identyfikator (coś jakby sesyjny tylko, że dostępny pomiędzy subdomenami). Jak teraz zrobić by ten identyfikator przechodził pomiędzy subdomenami (oczywiście w ciasteczku - bo jak w adresie zrobić to wiem). Proszę nie traktować tego jako głupie pytanie bo jednak przegladarki różnie traktują ciasteczka i już sam nie mam pomysłu jak to dobrze rozwiązać. Z góry dzięki za pomysły, propozycje Pozdr. Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 13:47 |