![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje napisać skrypt który połaczy i zaloguje sie na podaną stronę w celu pobrania pewnych informacji z zadanej podstrony.. informacji których nie da się pobrać nie będąc zalogowanym. Przykład: Mamy grę travian.pl chciałbym z niej pobrać np dane ile obecnie posiadam surowców.. Najpierw się trzeba zalogować.. jak to zrobić ![]() Potem skrypt pobierze sobię stronę główną i w niej juz wyszukam co mi trzeba.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
curl kiedy pisałem prostą obsługę w stylu tego co chcesz uzyskać
![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem na forum, troche rpzeinaczylem na swoje (adres login hasło), ale mi zwraca strone logowania a nie strone która ma być po zalogowaniu.. czy to jest ok
![]()
jeszcze mam pytanie apropo curlopt_postfields czy login i hasło mogą być pobrane ze zmiennych czy trzeba je koniecznie wpisać tak jak w przykładzie.. czy może być [PHP] pobierz, plaintext
I pytanie jeszcze z innej beczki... czemu edycja i pisanie postów jest nie wiem jak to nazwać nawet.. jak pisze nie widze kursora, nie moge normalnie wklejać i edytować teklstu tylko backspace działa... sory za błędy ale ciężko poprawiać jak aby zmienić jedną literkę muszę skasować pół zdania. Ten post edytował tofik1778983 16.02.2010, 21:31:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 4 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj to powinno pomóc.
![]() Dzięki soketom można sporo wyciągnąć ze strony. http://devzone.zend.com/article/1086 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:36 |