![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Jestem tu nowy, dopiero uczę się obiektywności w php (wcześniej programowałem strukturalnie) i nie wiem czy gdzieś nie zbłądziłem. Piszę CMS'A na moją stronkę no i nie wiem czy debrzę postępuję. Mam taki kodzik: klasa odpowiedzialna za połączenie z bazą danych:
klasa odpowiedzialna za logowanie
klasa odpowiedzialna za import szablonu
Ten post edytował coolos 15.04.2009, 11:28:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 5 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem może jestem trochę rozdrażniony ale chyba podobnych czy wręcz identycznych tematów różniących się tylko nazwą klasy na tym forum można już liczyć w dziesiątkach. Więc może warto by użyć opcji która wbrew pozorą nie jest magiczna SZUKAJ. Sprawdzić z czego inni bardziej doświadczeni programiści korzystają w dostępie do bazy danych czy też obsłudze sesji.
Bo tego typu podejściem to Wy ( mówie o wszystkich autorach tego typu wątków ), daleko nie zajdziecie. Sory za OT ale nie mogę już patrzeć na te posty :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i wykonanie
Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć co robię dobrze, a co źle byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Nie wiem może jestem trochę rozdrażniony ale chyba podobnych czy wręcz identycznych tematów różniących się tylko nazwą klasy na tym forum można już liczyć w dziesiątkach. Więc może warto by użyć opcji która wbrew pozorą nie jest magiczna SZUKAJ. Sprawdzić z czego inni bardziej doświadczeni programiści korzystają w dostępie do bazy danych czy też obsłudze sesji. Bo tego typu podejściem to Wy ( mówie o wszystkich autorach tego typu wątków ), daleko nie zajdziecie. Sory za OT ale nie mogę już patrzeć na te posty :/ W zasadzie skoro na wszystko jest odpowiedź to po co pytać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat W zasadzie skoro na wszystko jest odpowiedź to po co pytać? Pytać, jeśli problem, z którym się zmagasz jest naprawdę ciężki do rozwiązania. A to już kolejny tego typu wątek w tym tygodniu. Poszukaj, a znajdziesz. Jeśli chodzi o np. system szablonów, który nie ma szans na wydajne działanie - też o tym już było. Jeśli chodzi o nazwy zmiennych - używaj angielskich. Cytat i nie wiem czy gdzieś nie zbłądziłem Zajrzyj do angielskiej Wikipedii o MVC, wszystko znajdziesz. Przejrzyj źródła gotowych frameworków. Przykro mi, ale programista, który nie jest w stanie poradzić sobie z wyszukiwarką niech lepiej skleja modele z papieru. Wszystko jest w dokumentacji, wszystko można znaleźć. Można też przeanalizować gotowe frameworki, dokumentację też mają napisaną, wystarczy wykazać odrobinę inicjatywy, a nie wklejasz listingi z nadzieją, że ktoś zrobi Ci po prostu audyt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 09:48 |