![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kozystajac dotychczas z singletona ktory jest ponoc niefajny i chcac sie przerzucic na DI napotkalem sie z problemem jaki robi mi klasa z moim PDO. Otoz wczenisej mialem taka klase :
i wzystko dzialalo cacy, teraz chce ja zmienic wywalic metody statyczne itp i robie tak :
i dupa , wywala blad Fatal error: Call to undefined method DB::query() nie chce pisac funckji do query, execute czy prepare nie kumam dlaczego teraz sa juz nierozpoznawalne :/ probowalem jeszcze tak :
ale wtedy mi cos gada ze "Warning: PDO::query() [pdo.query]: SQLSTATE[00000]: No error: PDO constructor was not called" a przeciez jest czy o co be :/ natomiast jak nie napisze funkcji construct , tylko zrobie inna connect to mowi ze nie dostal swoich argumentow, oczekuje 1 a ma 0. Bez kitu nie kumam, jak to zrobic ? I czy wytlumaczy to ktos jakos tak powoli i klarownie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:36 |