![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nareszcie bo myślałem że mnie pokręci bez forum php.pl
mam pytanie jak wyswietlić dokument PDF w przeglądarce np. IE gdzie musi zostać o ile musi zainstalowane biblioteka pdflib (www.pdflib.com) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty chcesz generowac PDFy, czy je odczytywac.
Jesli odczytywac, to polecam: http://www.adobe.com/products/acrobat/acrr...rrcenteuro.html Jesli generowac, to musisz sobie znalesc jakas ciekawa i fajna biblioteke, albo skorzystac z tej w php. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak chcę odczytywać PDF mam pliki które mają się odpalać w przegladarce IE a nie z gostka programu... tak jak na www.pdflib.com np. taki zegar co tam jest albo licencja - poprostu dokumenty przetworzone przez jakiś skrypt mają się wyświetlać w oknie IE
|
|
|
![]()
|
|
nikt nie wie jak to zrobic?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tej stronce nic takiego nie maja
![]() wystarczy ci w zupelnosci zainstalowany AcrobateReader :wink: a z generowaniem onTheFly to juz inna bajka..biblioteki ..i po opis funkcji do dokumentacji trza by balo zerknac :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no nareszcie bo myślałem że mnie pokręci bez forum php.pl
mam pytanie jak wyswietlić dokument PDF w przeglądarce np. IE gdzie musi zostać o ile musi zainstalowane biblioteka pdflib (www.pdflib.com) To jest problem client-side tylko i wylacznie. Potrzebny jest odpowiedni plugin do przegladarki. -------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat no nareszcie bo myślałem że mnie pokręci bez forum php.pl
mam pytanie jak wyswietlić dokument PDF w przeglądarce np. IE gdzie musi zostać o ile musi zainstalowane biblioteka pdflib (www.pdflib.com) To jest problem client-side tylko i wylacznie. Potrzebny jest odpowiedni plugin do przegladarki. Haiaw, ale przeczytaj o co chodzi Olus-owi (napisał to w późniejszym poście: Cytat tak chcę odczytywać PDF mam pliki które mają się odpalać w przegladarce IE a nie z gostka programu... tak jak na www.pdflib.com np. taki zegar co tam jest albo licencja - poprostu dokumenty przetworzone przez jakiś skrypt mają się wyświetlać w oknie IE
Więc chodzi o to, żeby przez php "uruchamiać" ("modyfikować") PDF ![]() |
|
|
![]()
|
|
to co haiaw-an napisał powinno być hyba tym jeszcze raz to napisze mam pliki PDF które mają wyświetlić się w oknie przeglądarki nap po kliknięciu linku STRONA 1 odpala się plik dupa_jasia.pdf i wyświetla się w przeglądarce anie w AKROBAT RIDEŻE naprzykład
czy jest to wyłącznie sprawa plugina i client side jak napisał haiaw? czy trzeba jakieś biblioteki i funkcje w php zastosować? (bo to nie ma być generacja ani zmiany w tych PDF tylko ich otwarcie...) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Olus ...przynudzasz
![]() trzy osoby Ci juz powedzialy ze potrzebny Ci jest AReader ....jesli go zainstalujesz to zostaniesz zapytany czy chcesz instalowac plugin do przegladarki(z tego co pamietam) i tyle ![]() Cytat czy jest to wyłącznie sprawa plugina i client side jak napisał haiaw? czy trzeba jakieś biblioteki i funkcje w php zastosować? (bo to nie ma być generacja ani zmiany w tych PDF tylko ich otwarcie...)
a postaraj se sam na to odpowiedziec....po ktorej stronie php hula ,a po ktorej ty to chcesz otwierac? no i wszystko stalo sie jasne :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Haiaw, ale przeczytaj o co chodzi Olus-owi (napisał to w późniejszym poście:
No i kto mial racje, no kto? ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Haiaw, ale przeczytaj o co chodzi Olus-owi (napisał to w późniejszym poście: No i kto mial racje, no kto? ![]() ![]() nie przesadzaj tak z tym wysmiewaniem sie bo tez zes wyskoczyl... ....po postach gajcego i moich. ...a jak MAC go zle zrozumial to juz inna bajka .. -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie przesadzaj tak z tym wysmiewaniem sie bo tez zes wyskoczyl...
....po postach gajcego i moich. ...a jak MAC go zle zrozumial to juz inna bajka .. Chill out czlowieku. Tak sobie tylko zartuje ![]() Kompletnie no offence 8) -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie przesadzaj tak z tym wysmiewaniem sie bo tez zes wyskoczyl...
....po postach gajcego i moich. ...a jak MAC go zle zrozumial to juz inna bajka .. No chyba go jednak źle zrozumiałem, ale po postach OLUS-a myślałem, że chodzi mu o to, że te PDF chce "otwierać" przez php lub "edytować" ("modyfikować") PDF przez php ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat nie przesadzaj tak z tym wysmiewaniem sie bo tez zes wyskoczyl... ....po postach gajcego i moich. ...a jak MAC go zle zrozumial to juz inna bajka .. Chill out czlowieku. Tak sobie tylko zartuje ![]() Kompletnie no offence 8) no i ja tez 8) -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:58 |