![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Szukam gotowego rozwiązania na omijanie przepisywania kodów wyglądających jak na obrazku poniżej:
![]() Czy ktoś byłby mnie chociaż w stanie nakierować, pod jakim hasłem mam googlować? Bo wszystkie wyniki prowadzą mnie albo do Aero2 albo do odblokowywania iPhona : / -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zajmujemy się omijaniem zabezpieczeń. Ktoś wsadził captcha aby się zabezpieczyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 10 Dołączył: 24.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i utrudnić nam życie
na przykład areo2 na telefonie, ile razy musze wprowadzic to gówno żeby zaskoczyło albo wybieranie obrazków ... które znikają po kliknięciu. Ja rozumiem powody umieszczania takich zabezpieczeń ale reCaptcha jest niedopracowana, niech tworców szlak trafi! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam problemów z reCaptcha2 nie miałem problemu, może 1 miała sporo bugów....
I to nie problem utrudniania tylko badziewnego rozwiązania ![]() Ten post edytował Pyton_000 1.09.2016, 15:05:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się tylko kto i przed czym miałby się bronić bo ten akurat kod pojawia się na stronie ministerstwa i chroni przed dostępem do publicznych danych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
owszem dane publiczne ale ustawiony robot może je pobierać X razy na sekundę i po prostu przeciążyć serwer
captcha ma z zasady eliminować automaty a że jest uciążliwa to podziękuj tym co te automaty piszą ![]() |
|
|
![]()
|
|
To może zapytam inaczej: czy znacie jakiś sposób na odpytywanie bazy KRS, np. przez API? Konkretnie chodzi o to:
https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:28 |