![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Mam liczby na minusach, potrzebuje tą liczbę na plusie, i pomnożyć sobie ją razy półtora. Problem w tym, że nie wiem jak to zrobić. Ani nie pomnoże, ani podzielę (bo liczba nie jest stała) Jakies propozycje? Może usunięcie pierwszego znaku:)? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaki arytmetyczne:
+ (plus) - (minus) * (razy) / (podzielić) odwrotność = 1 / liczba zmienna: w PHP poprzedzamy znakiem dolara. Instrukcję kończymy średnikiem, np.: $odwrotnosc = 1 / $liczba; edit: Cytat Mam liczby na minusach, potrzebuje tą liczbę na plusie potrzebujesz zatem przeciwieństwa, nie odwrotności. Weź zobacz czy masz w domu książkę do 4 klasy szkoły podstawowej, albo w necie poszukaj gdzieś na wiki, powinny byc jakieś definicje edit (2): liczba przeciwna = 0 - liczba Ten post edytował PrinceOfPersia 21.04.2013, 15:42:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usunąłem minus.
No powiem Ci, że nie bardzo u mnie było z nauką ; ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.05.2025 - 14:40 |