![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.W zmiennej, która przechowuje kod HTML, który ma być wygenerowany umieściłem odwołanie do JavaScriptu w postaci:
Jest to darmowy skrypt ściągnięty z Netu. Czy php w ogóle umożliwia coś takiego? Jeżeli tak to dlaczego u mnie to nie działa. Chciałem jeszcze dodać, że powyższy kod umieszczony jest w odpowiednim miejscu więc nie to jest przyczyną. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otrzymujesz jakiś komunikat o błędzie, czy strona jest pusta w miejscu gdzie powinien być kod?
Na pewno masz plik overlib.js o dopowiednim miejscu? Choć IE jest :-( to w nim może odpal skrypt, IE pokazuje komunikaty o błędach. Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt nie działa ani w eksplorerze ani w firefoksie. Na innych przeglądarkach nie testowałem bo niby po co... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Za to uruchamia się ze zwykłego kodu HTML w pliku *.html (więc jeżeli chodzi o umiejscowienie wszystko jest ok) - z php nie chce. W obu przeglądarkach nie ma żadnego komunikatu - tak jakby ta część kodu była ignorowana. Trochę sfrustrowany już jestem...pliz help (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to głupie... ale czy uruchamiasz plik *.php poprzez serwer? [np. localhost]
|
|
|
![]()
|
|
może to głupie... ale czy uruchamiasz plik *.php poprzez serwer? [np. localhost] Nie wiem czy do końca zrozumiałem pytanie... chodzi Ci o to czy uruchamiam plik za pomocą interpretera php.exe czy za pomocą apacha, tak? (zresztą chyba na jedno wychodzi...). Stronę testuję na serwerze w internecie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytam, bo kolega uruchamiał plik *.php i *.html w "samym" IE, dziwiąc się, że ten pierwszy nie działa :]
a php wywala jakiś błąd? zobacz źródło, może chodzi o \" i inne znaki specjalne ustaw sobie wyświetlanie błędów: error_reporting( E_ALL ); ini_set( 'error_reporting', E_ALL ); ini_set( 'display_errors', 'On' ); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:40 |