![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jestem świeżakiem, potrzebuje podpowiedzi. Zainstalowałem Xampp v5.6.28 na windowsie 7. Apache, Mysql startują ale po pod adresem localhost/phpmyadmin pojawia się błąd: Nie udało się nawiązać połączenia: MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja Nie udało się nawiązać połączenia: błędne ustawienia. Połączenie dla użytkownika kontrolnego zdefiniowanego w pliku konfiguracyjnym nie powiodło się. phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL." Znalazłem informacje że należy dodać phpmyadmin w apache/htdocs. Niestety w moim apache brakuje htdocs. Co z tym zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw poszukaj w konfiguracji jaka jest ścieżka plików dla wirtualnych hostów. Później spróbuj się połaczyć innym programem typu heidisql.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 04:05 |