![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W uproszczeniu: - mam aplikację na której zostaje wygenerowany link; - po kliknięciu zostaje wysłae żądanie $.ajax; - w odpowiedzi dostaję dane json/xml - wszystko jedno; - jedna z wartości odpowiedzi to zawartość pliku pdf wygenerowanego przy wykorzystaniu biblioteki DOMPDF() potraktowana base64_encode; Dane zostają odebrane prawidłowo - utworzone pliki txt w oparciu o zwrócone dane z zawartością jako base64 są identyczne - utworzenie po stronie serwera jak i plik pobrania po stronie przeglądarki. Niestety po 2 dniach walki wciąż nie mogę wygenerować prawidłowego pdf'a po stronie przeglądarki. Rozkodowuje się, ale coś jest nie tak bo za każdym razem mam pustą zawartość, a rozmiar też się różni w zależności od wykorzystanej biblioteki znacznie bądź trochę. Proszę o nie wypisywanie google nie boli itd. bo szukałem 2 dni i starałem się wykorzystać wszystko co znalazłem. Nie dało efektu. Może ktoś realizuje w podobny sposób pobieranie plików i rzuci jakąś podpowiedź. Chętnie posłucham też "NEGATYWNYCH" wpisów, że w taki sposób nie powinno się realizować pobierania plików ponieważ.....ale proszę o konkrety, a nie odpowiedzi w stylu "Przecież można odwołać się bezpośrenio i zmienić nagłówek i po sprawie"...bo to mnie nie przekona do porzucenia tego rozwiązania. Z kilku powodów chcę to zrealizować w ten sposób - chociażby ze względu na obsługę komunikatów zwrotnych itd. Poniżej html, z którego generuję pdf'a: Poniżej linki do plików: - plik txt z zakodowanym base64 pdf'em - plik pdf, który jest traktowany base64 Z góry dziękuję za poświęcony czas, uwagi, wskazówki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 10:07 |