![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_mihow- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam dwie daty i chce je odjąć w celu wyciągnięcia ilości dni w różnicy między tymi datami, czyli jaka jest różnica w ilości dni pomiędzy nimi. Daty mam w formacie '2004-07-03'. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zamienić te daty na Unixowe znaczniki czasu przy pomocy funkcji mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a potem odjąć je od siebie. Wynik podzielisz przez liczbę 60*60*24 i otrzymasz ilość dni między tymi datami.
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Mniejwiecej tak to powinno dzilac explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() round" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() -- Jojo -- Masz racje ![]() Nie wiem czemu mi sie pomylilo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: Polska / Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Jojo @ 2004-07-08 08:25:22) No niestety ale taka funkcja nie działa:
Zwraca mi wartości w postaci 46665456 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Mi działa dobrze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ktos moze w skrocie napisac, jak skierowac zapytanie do SQL'a by wyrzucil rekordy ktore sa z ostatnich 3ch dni?? Dzieki!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to forum.
Ale:
-------------------- ![]() |
|
|
-sechu- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
a jak zrobić by np podać pierwszą date i ilość dni które ma dodać ?
no i jak potem w stronie wyświetlać tylko te linijki z bazy gdzie daty są z tego przedziału ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
watek zamykam by przypadkime nkt dla niko juz nie odpowiedzial, gdyz w ciagu 10 minut zasypal juz forum tymi samymi postami. dodatkowo dostaje kolejne ostrzezenie za nie dostosowanie sie doregulaminu i upomnien moderatorów
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:11 |