![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam stworzone pewne biblioteki w plikach php. Potrzebuje teraz napisac sobie skrypt, ktory bedzie pobieral mi kod mojej biblioteki, wybieral z niej pewne wartosci i wstawial do pliku txt. Jak najlepiej dobrac sie do kodu aby traktowac go jak tekst ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy jak wyglądają te biblioteki, ale bedzie to polegąło na odczytaniu wartości z czegotytamtomasz ;D (podejrzewam że tablice) zapętleniu i zapisaniu do pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak najlepiej dobrac sie do kodu aby traktowac go jak tekst ? fopen() -> fread() file_get_contents() file() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosowalem tą metode i otrzymalem nastepujący warning: Cytat Warning: file_get_contents (Tresc mojego pliku) in sciezka/projektu czy jest to spowodowane ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie skrypt nie znalazł pliku
![]() Użyj scandir() by wiedzieć co się znajduje w Twoim folderze -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
raczej znalazl skoro w tresci warninga wyswietla zawartosc pliku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt. Cóż, ja za młody programista jestem, żeby znać takie przypadki
![]() Pokaż kod w jaki sposób to robisz, to może to pomoże w rozwiązaniu proboblemu (na pewno nie zaszkodzi). Oprócz tego, podaj nam wersję php i serwer -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ojej
![]() Ten temat powinien wylądować w przedszkolu... a raczej nigdzie nie powinien wylądować. Zobacz w manualu jak się używa funkcji file oraz file_get_contents. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
tak wiem jak sie ich uzywa i przy kazdym uzyciu dostaje ten sam warning nawet zywcem kopiujac przyklady z manuala : )
problemem byl xampp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:06 |