![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
To po pierwsze, masz layout idealny pod zaimplementowanie AjaxTabNav... powinieneś o tym pomyśleć ![]() Szablon jest że tak napiszę śliczny ale... no właśnie chyba jednak zbyt prosty ![]() Co do treści, przydałyby się linki do strony pajacyka, okruszka i reszty fundacji, już w ich opisie a nie tylko na pierwszej stronie. Kodzik... tak jak pisałem nawigacja ajaxowa bardzo ładnie by tu pasowała, na razie u Ciebie na stronie panuję tzw. "divits" To mógłbyś dać do listy ![]() Nie podoba mi się: target="_blank" - wywal to, a każdy użytkownik otworzy stronę tak jak mu się podoba :] -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze dzięki za opinię.
Faktycznie trzeba z tych kilku zakładek zrobić listę. Z blankiem się chyba wstrzymam, bo nie chcę, by użytkownik po 3 sekundach opuszczał stronę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W twoim przypadku imho logo we flashu to błąd, sporo osób flasha blokuje, tym bardziej ze napis jest statyczny, jedynie słonko wychodzi z dołu co też dałoby się w js załatwić.
Menu nie tylko mógłbyś zmontować jako listę ale także pociać tło i dać zwykły tekst a nie tak jak teraz gotowe grafiki. Jak ktoś wyłączy obrazki to parametry alt są dziwnie blisko od siebie... Ogólnie podoba mi się ładny design i minimalistycznie Ten post edytował SHiP 31.08.2008, 11:08:49 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu wszyscy powyżej ograniczyli się do strony głównej
![]() 1) Słonko wrzuć w gifie. 2) Nawigacja główna w <ul>. 3) Niepotrzebny <div id="list"></div>. 4) Jeśli używasz target, nie stosuj XHTML 1.1 tylko 1.0 Transitional. 5) Nie stosujesz paragrafów <p></p><. Na powyższej stronie przydałyby się dwa paragrafy - na tekst i na dole na stopkę. 6) Wywal te brzydkie <br /> z podstron i ustaw paragrafy. 7) Co to za podwójne cudzysłowie w meta na okruszek.php? Walidacja wysiada, a i się wysypać może, bo w ten sposób atrybut zamknąłeś. 8) W podstronach rozjeżdża Ci się ta "tabela" blokowa. W sensie, tekst wchodzi na stopkę. 9) Stosujesz tło ramki zamiast utworzyć ją atrybutami border. To właśnie jest powodem punktu powyższego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wizualnie nawet fajne, ale strasznie małe. Jest to mała ramka na środku ekranu.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bede powielal kolegow z gory
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedna uwaga: Daj jakieś inne zdjęcie zamiast tego przerażonego i zapłakanego dziecka na stronie wstępnej. Jeżeli na taką stronę wejdzie ktoś równie wrażliwy, jak ja, to nie będzie w stanie przeczytać tego wprowadzenia, gdyż nie będzie mógł patrzeć na to smutne dziecko
![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
@webber, co to znaczy "divits" ?
@tiraeth, sprawdziłem na dwóch komputerach, na dwóch różnych przeglądarkach i nigdzie mi się nie rozjeżdża. Czy to dzieje się może na jakiejś bardzo dużej rozdzielczości ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@webber, co to znaczy "divits" ? Przepraszam, chodziło mi o divitis. A teraz use google, be happy ![]() -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedna uwaga: Daj jakieś inne zdjęcie zamiast tego przerażonego i zapłakanego dziecka na stronie wstępnej. Jeżeli na taką stronę wejdzie ktoś równie wrażliwy, jak ja, to nie będzie w stanie przeczytać tego wprowadzenia, gdyż nie będzie mógł patrzeć na to smutne dziecko ![]() @.@ popieram. To dziecko jest przerażające ![]() -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Może i przerażające ale pokazuje jak jest na prawdę, żadne głodne dziecko nie chodzi zadowolone, to jest problem, głód to problem, bieda to problem więc po co to jakoś sztucznie zamazywać, nawet poprzez zmianę obrazka... Wg mnie obrazek dla niektórych przerażający, szokujący, odstraszający zwraca uwagę takiego kogoś na ten problem.
-------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i przerażające ale pokazuje jak jest na prawdę, żadne głodne dziecko nie chodzi zadowolone, to jest problem, głód to problem, bieda to problem więc po co to jakoś sztucznie zamazywać, nawet poprzez zmianę obrazka... Wg mnie obrazek dla niektórych przerażający, szokujący, odstraszający zwraca uwagę takiego kogoś na ten problem. No tak ale mi się ten obrazek kojarzy z rozkapryszonym dzieckiem które nie chce jeść kolacji i wybrzydza. Głodne dziecko to raczej takie zdołowane, apatyczne i ciche a nie zozwrzeszczane. Ten post edytował Black-Berry 1.09.2008, 10:07:27 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do strony Habitat to nie ma już przycisku "Buduj DOM", w nic nie trzeba klikać
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, chodziło mi o divitis. Już się dokształciłem i zmieniłem kod, teraz jest tak:
więc chyba jest już ok. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu logo nie jest gif-em?
btw swietna linkownia :] -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Technicznie już Koledzy się wypowiedzieli.
Graficznie - rewelacja. Rzadko się spotyka tak ładne strony. Kolorystyka, layout - nie ma się do czego przyczepić. Problem - rozmiary... Stronka to olbrzymia połać bieli, a na środku malutki prostokącik z czymśtam. Przeskaluj to wszystko - nawet w 800x600 po bokach zostają puste pasy, a takiej rozdzielczości nikt już nie używa. Spokojnie to wszystko może być 2x większe. Tym bardziej, że tekst też jest drobniutki. Szkoda żeby się taka ładna strona marnowała ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:54 |