![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie. Układam sobie formularz i umieściłem tam trzy pola <input type="radio" itd.> kazde ma taką samą nazwę aby nie mogły być zaznaczone na raz 2 lub kilka pól więc nie mogę się odwołać do niej w skrypcie php. Znalazłem informację , że można się odwoływać do pola typu radio poprzez zastosowany w znaczniku atrybut id="cos_tam". Niestety google nic ciekawego mi nie znalazło , dlatego moja prośba o pomoc jak się odwołać do tego pola w php. wczesniejsze odwołanie polegało na zdefiniowaniu zmiennej np.: $radio = $_POST['nazwa_radio']; i dalej obrabiałem ją w php ale chodzi mi o to żeby sprawdzić którą pozycję zatwierdził użytkownik nie dając mu możliwości zaznaczenia kilku jak w checkbox. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam -------------------- Slackware 11.0 kernel 2.6.18
php 5.2.0 MySQL 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Rz-ów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli dobrze rozumiem to chodzi Ci o cos takiego
zrob a sprawdzaj to ifami albo switch np:
Ten post edytował ave 3.04.2006, 00:51:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rezultat dokladnie taki o jaki mi chodziło Dzięki wielkie za pomoc ale zastanawiam się nadal o co chodzi z tym polem id którego w przypadku atrybutu value nie wykorzystuje.
Jak widać można to obejść ale warto by siedzieć co z tym id:) Pozdrawiam. -------------------- Slackware 11.0 kernel 2.6.18
php 5.2.0 MySQL 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Rz-ów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id sluzy do identyfikacji konkretnego elementu przez javascript
Kod getElementById("ID")
|
|
|
![]()
|
|
Spoko, dobrze wiedzieć:D
-------------------- Slackware 11.0 kernel 2.6.18
php 5.2.0 MySQL 5.0.27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:11 |