![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
![]() Mam pewien problem (OOP w JS nie znam za bardzo). :/ Otóż widzę to tak, ale gorzej z realizacją: mam klasę, która tworzy div'a na stronie, a następnie przechwytuje wszystkie działania na nim. Ale tylko dla "swojego" div'a. Tzn. po zainicjowaniu obiektu każdy "ruch" tego div'a będzie odpowiednio realizowany przez metody zawarte w jego obiekcie (dla przykładu - jego schowanie). Głównie chodzi o to by napisać coś dzięki czemu nie będę musiał za każdym razem sprawdzać na czym "ruch" został wykonany, następnie pobierać tego ID, zapisywać do zmiennej i wtedy coś dalej robić (przekazując to ID z funkcji do funkcji). Tak teoretycznie:
Jak to rozwiązać? Czy mam każdej warstwie przypisywać jakiś id, następnie dodać przy tworzeniu zdarzenie onmouseclick( hide( id ) )? Czy może da się to jakoś tak właśnie rozwiążać, żeby nie trzeba było przekazywać ID? Wcześniej robiłem tak:
Tylko właśnie nie wiem czy mogę sobie tworzyć jakieś wymyślone przeze mnie zmienne (id.hide) i definiować je w ten sposób. :/ z góry dzięki za dopowiedzi pozdrawiam mrKrecik Ten post edytował mrKrecik 8.01.2007, 22:02:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:18 |