![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Wstawiam ten temat w tym dziale, gdyż dosyć ściśle wiąże się z tematyką PHP.
Czy Notepad++ poradzi sobie z kodowaniem polskich znaków nie używająć UTF? Chodzi mi o kodawanie ANSI, gdyż w takim formacie potrzebuje pliki php gdy używam sesji. Inaczej wysypuje mi błędy bo w innym kodowaniu coś tam zawsze wskoczy. Jak to ominąć, czy może stosować jakieś inne kodowanie, inny edytor? Pozdrawiam -------------------- Tasi.pl - wejdź i zostań z nami na dłużej Artykuły, aktualności, filmiki, foto - wszystko z lekkim przymrużeniem oka Zwiększ ilość odsłon na swoim stronie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak uzywasz sesji wcale nie potrzebujesz kodowania ASCI, ja dzialam na UTF-8 i nie mam zadnych bledow.
Pozdrawiam -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz w UTF8 bez BOM
Co do ASCII: http://pl.wikipedia.org/wiki/ASCII Nie ma tam polskich znaków z tego co pamiętam... ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 21:58 |