![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie może lamerskie, ale nie wiem jak się robi niewidzialną spację. Kilka razy już się z takim czymś spotkałem, ale sam nie wiem jak to się robi.... Jaka kombinacja klawiszy wchodzi w grę? Za odpowiedź bardzo dziękuję
![]() -------------------- Fajne to forum :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca wiem o co ci chodzi ale w zwyklym html-u spacja to: a zeby zrobic kilka kopiuj i wklej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
"Niewidzialna spacja" - nie wiem do czego miałoby to służyć.
![]() To co podał swist666 to twarda spacja, która nie dzieli wyrazu na linijki: [xml:1:22c229f976]To nie przeniesie się do nowej linijki[/xml:1:22c229f976] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sa trzy rozwiazania:
1. Predefiniowany atrybut xml:space ktoremu nalezy nadac wartosc preserve czyli [xml:1:85f56fe9d2]xml:space="preserve"[/xml:1:85f56fe9d2] 2. Style CSS: Nadac wlasnosci white-space wartosc pre czyli Kod white-space: pre
3. Encje. Czyli cos jak zaproponowal Majdan jednak jest to niepoprawne poniewaz raczej ten dokument nie ma predefiniowanej encji typu nbsp wiec ewentualnie mozna to zrobic tak: & # 160 ; (spacje nalezy usunac - musialem tak zapisac poniewaz phpBB tego nie lyka) 1 jest taki "najbardziej xml-owy", 2 tez wydaje sie byc sensownym rozwiazaniem, natomiast encji nie polecam. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 08:17 |