Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V  « < 14 15 16 17 >  
Reply to this topicStart new topic
> Nielegalne oprogramowanie, chcecie wiedziec ile za to bekniecie ??
babejsza

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A ja jeszcze od siebie dodam, że według Twojej filozofii Picasso to dupa, a nie artysta ...
Go to the top of the page
+Quote Post
AxZx

-----

Cytat(mike_mech @ 5.02.2007, 15:39:18 ) *
Sugerujesz, że artysta (oj, przepraszam. DUPA) postąpił wbrew temu co ty rozumiesz pod słowem artysta i możesz go z tego powodu okraść?
Lecz się człowieku bo to już chyba kleptomania.

nie domysliles sie ze nie slucham tego typu artystow?
nie interesuje mnie sztyka dla pieniedzy, dlatego w ten sposob pisze:P
+Quote Post
Wykrywacz

-----

Ale jak widzimy interesuje cie łamanie prawa.
To niezbyt zdrowe kolego "© 2006 AxZx Wszelkie prawa zastrzezone."
+Quote Post
AxZx

-----

Cytat(mike_mech @ 5.02.2007, 15:39:18 ) *
<ironia>
To z Twojego bloga.
Apeluję w tej chwili do wszystkich czytelników, skopiujcie wszystkie treści na stronie axzx.pl. Możecie swobodnie to robić, bo ~AxZx to dupa a nie programista, webmaster czy nawet redaktor tych tekstów.
</ironia>

nie ma sprawy, jestem swiadom tego ze jezeli cos tam wstawilem to bedzie to skopiowane.
Cytat
P.S.
Jeśli poglądy, które prezentujesz są Twoimi prawdziwymi poglądami to zgodny ze swoim sumieniem mogę nazwać Cię złodziejem.

mozesz myslec co chcesz, jestem za.

Cytat(Wykrywacz @ 5.02.2007, 16:01:32 ) *
Ale jak widzimy interesuje cie łamanie prawa.
To niezbyt zdrowe kolego "© 2006 AxZx Wszelkie prawa zastrzezone."

to co pisze na wlasnej stronie to moja sprawa.

ps.
kolegami nie jestemy i raczej nie bedziemy.
+Quote Post
Wykrywacz

-----

Ciebie również proszę o zaprzestanie prywatnych wynurzeń, bądź o ew. przeniesienie ich na PW.

edit:
Proponował bym też zastanowić się nad swoim argumentami w tej dyskusji ponieważ, zauważ, że nikogo nie obchodzą twoje prywatne filozofie na temat bycia złodziejem i DUPĄ.
Jeżeli uważasz zatem że twoje poglądy są słuszne proszę mam nadzieje że w imieniu wszystkich dyskutujących, o przedstawienie racjonalnych argumentów kolego "© 2006 AxZx Wszelkie prawa zastrzezone."

Ten post edytował Wykrywacz 5.02.2007, 16:12:43
+Quote Post
athabus

-----

Cytat(AxZx @ 5.02.2007, 16:04:08 ) *
Cytat

CYTAT(mike_mech @ 5.02.2007, 15:39:18 ) *

<ironia>
To z Twojego bloga.
Apeluję w tej chwili do wszystkich czytelników, skopiujcie wszystkie treści na stronie axzx.pl. Możecie swobodnie to robić, bo ~AxZx to dupa a nie programista, webmaster czy nawet redaktor tych tekstów.
</ironia>

nie ma sprawy, jestem swiadom tego ze jezeli cos tam wstawilem to bedzie to skopiowane.

A ja jestem świadom, że jak wyjdę na Wildę (taka żulerska dzielnica Poznania) o 22 to wróce z podbitym okiem - W takim razie dresiarze nie robią nic złego - chodzę na własną odpowiedzialność
+Quote Post
Turgon

-----

@Wykrywacz: Czy ja coś kradnę ? Masz dowody? Inaczej twoje słowa są tylko oczernianie mojej osoby.
+Quote Post
Fuzja

-----

Prezentujesz poglądy złodzieja i tłumaczysz to tym, że nic nie zarabiasz.
+Quote Post
Turgon

-----

Widzę, że wy jesteś nie kumaci. Nie stać mnie, korzystam z lepszego Linuxa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Fuzja

-----

Ty za to alfa i omega.
+Quote Post
revyag

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat
Nie jestem dorosły i nie zarabiam. Rodzice czasem mi dołożą do różnych inwestycji, ale generalnie uczą mnie, żebym umiał sam gospodarować własnymi pieniędzmi. Dla mnie 300 zł to bardzo duża suma...

@Turgon przeczytaj to i powiedz jakie Ci się wnioski nasuwają, biorąc pod uwagę fakt że odpowiadasz w temacie "Nielegalne oprogramowanie".
Następnym razem się zastanów, bo potem się dziwisz że ktoś posądza Cię o to że używasz lewego softu.

---
Poza tym proszę bez osobistych wycieczek, jeśli ktoś ma jakiś problem proszę z tym na pw
+Quote Post
Gostom

-----

Ja się ciesze że mam Legalną Winde i Office (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował Gostom 8.02.2007, 15:40:25
+Quote Post
seaquest

-----

Gostom: prosiłbym o nie obniżanie poziomu dyskusji. Następne posty tego typu będą usuwane i "nagradzane".
+Quote Post
Ariok

-----

sporo tu piszecie ale powieccie mi moze ktos wie jak mozna namierzac kogos kto siedzi w domu i sciaga filmy z netu albo mp3 zakladajac ze nie uzywa ani dc++ ani mula nom i nie siedzi na sieciach osiedlowych
da sie kogos takiego zlapac gdy uzywa nm torenta
+Quote Post
mike

-----

~Ariok nie ma możliwości ściągnięcia dużej ilości danych bez udokumentowania tego faktu.
Nie ważne jaka metodą ktoś ściąga mp3, filmy, e.t.c. Fakt, że na jego kompa przyszło w ciągu miesiąca 30GB danych jest faktem. Tego ukryć się nie da.
+Quote Post
acztery

-----

Kiedyś ściągałem co się da. ale od jakiegoś czasu przemyślałem sprawę i używam legalnego windowsa, offica i zenda pro. i jestem z tego domny. A to że osoby uzywają piratów to wina sytuacji jaka panuje w Polsce. Wszystko drogie ( tak jak wszędzie ) ale mało się zarabia. I to chyba ludzi zmusza do korzystania właśnie z piratów. No nic naraze jesteśmy najbiedniejszym krajem UE według badan. wiec za kilka lat może byc tylko lepiej ... Windows home. 5 tys zł średni zarobek 800 zł hehhe
+Quote Post
Ociu

Grupa: Moderatorzy

Mi udało się przekabacić rodziców na linuksa. Korzystam z ubuntu. Jako, że brak musiał mieć windowsa zakupiłem orginalne oprogramowanie + openOffice.
+Quote Post
Ariok

-----

mike_mech- ok zakladajac ze przyszlo mi na kapa 30gb w ciagu miesiaca jak ktos to moze zauwazyc przeciez to sa dane krazace po necie i laczach.Ktoś musiał by mieć podgląd na mego kąpa, albo musiałbym mieć jakiegoś szpiega (program )który by informował na bieżąco organy ścigania że taka osoba coś tam ściąga. Albo administrator serwera na którym znajdują się nie legalne programy musiałby zgłaszać policji że taki adres IP. Ściągnął to i tamto. Nobo jak inaczej można kogoś takiego namierzyć?
Sprecyzuje koleś ściąga 4-6 filmów miesięcznie parę mp3 na własne potrzeby gdy nie korzysta z DC++ ani emule nie jest w osiedlowej sieci a nie ma neostrady (bo tpsa lubi własnych klientów zgłaszać policji) to jak go złapać.
mike_mech- widze ze jesteś obeznany troszkę wiec powiedz jakich metod można użyć do namierzania piratów, jak to dokładnie działa.
ps.
kumpel kupił laptopa bez systemu-dlaczego- w sklepie mu idiota powiedział że to aż 350zł kosztuje i że pirat jest bardziej opłacalny. Ręce opadają, laptop i jeszcze na nielegalu. Po rozmowie z nim ma już orginał i problem utraty kompa na start.
+Quote Post
mike

-----

Cytat(Ariok @ 21.02.2007, 22:14:46 ) *
ok zakladajac ze przyszlo mi na kapa 30gb w ciagu miesiaca jak ktos to moze zauwazyc przeciez to sa dane krazace po necie i laczach.Ktoś musiał by mieć podgląd na mego kąpa, albo musiałbym mieć jakiegoś szpiega (program )który by informował na bieżąco organy ścigania że taka osoba coś tam ściąga.
Nie jest konieczne wgląd w Twój komputer. Wystarczy monitorowanie łącza. Pamiętaj, że zanim coś dotrze na jakikolwiek komputer to zawsze musi przejść przez jakiś serwer, router, etc. Nic nie stoi na przeszkodzie aby administrator takiego węzła monitorował ruch pakietów i ich natężenie. Potem łatwo powiedzieć, że koleś ten a ten o takim a nie innym numerze IP w tym miesiącu zassał, powiedzmy, 60GB i wysłał ze 20GB. Jest to już bardzo uzasadnione podejrzenie, że koleś ściąga nie tylko "na własny użytek" (co przecież też legalne nie jest) to na dodatek wysyła w świat sporo. Policja ma prawo się nim zainteresować o ile dostanie informację o takim delikwencie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Albo administrator serwera na którym znajdują się nie legalne programy musiałby zgłaszać policji że taki adres IP. Ściągnął to i tamto. Nobo jak inaczej można kogoś takiego namierzyć?
Dokładnie. Czyli to co napisałem powyżej.

Sprecyzuje koleś ściąga 4-6 filmów miesięcznie parę mp3 na własne potrzeby gdy nie korzysta z DC++ ani emule nie jest w osiedlowej sieci a nie ma neostrady (bo tpsa lubi własnych klientów zgłaszać policji) to jak go złapać.
Wtedy sam musiałby być dużym dostawcą usług internetowych. W przeciwnym wypadku zawsze stoi w jakiejś sieci. Czy to dużej, czy to małej. Ale zawsze ma internet od dostawcy internetowego. A tu nie stoi nic na przeszkodzie żeby ktoś poinformował policję ile ściąga danych.

kumpel kupił laptopa bez systemu-dlaczego- w sklepie mu idiota powiedział że to aż 350zł kosztuje i że pirat jest bardziej opłacalny. Ręce opadają, laptop i jeszcze na nielegalu. Po rozmowie z nim ma już orginał i problem utraty kompa na start.
To w takim razie nagroda głupoty dla sprzedawcy. Baran z dwóch powodów.
1. Zachęca do kradzieży (jakby się uprzeć to i na to by paragraf znalazł (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) i szerzy złodziejstwo w społeczeństwie.
2. Skoro kolega polegał w całości na zdaniu sprzedawcy jako na kimś kto ma u niego autorytet. To sprzedawca powinien go nastraszyć (a ładniej mówiąc zareklamować) i ten system mu sprzedać.

Nie dość, że byłby uczciwy to bogatszy o kilka złotych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Oczywiście, informacje o użytkownikach ściągających dużo danych nie są tak często rozdawane. Dzieje się tak (podejrzewam) tylko w sytuacji kiedy ktoś ewidentnie piratuje a przyjęte przez nas 30GB to w tydzień wyrabia.
Ja osobiście takiego złodzieja od razy był zgłosił.
+Quote Post
Ariok

-----

http://www.di.com.pl/news/15657,Policja_za...an_piratow.html

poczytajcie tam na dole jest więcej artykułów
+Quote Post

17 Stron V  « < 14 15 16 17 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.01.2026 - 01:50