![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka,
mam odpalony oracle na jednym serwerze, a lokalnie próbuje z niego korzystać. Z racji, że oracle jest wystawiony tylko na localhost, więc by móc się z nim połączyć musiałem użyć tunelu. To akurat działa, połączenie zostaje nawiązane. Jest jednak problem, bo dostaję komunikat błędu "Nie ma więcej danych do odczytu z gniazda" Po googlowaniu trafiłem na informację, że trzeba w tnsnames.ora zmienic z DEDICATED na SHARED. Po zajrzeniu na serwer faktycznie okazało się, że jest tam DEDICATED. Zmieniłem więc na SHARED, zrestartowałem serwer, ale błąd ten sam. Jakieś inne wskazówki? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka wersja oracle'a ?
Laczysz sie bezposrednio ze swojej aplikacji czy np prpbowales przez sqlplusa ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Łączę się przez sqldeveloper.
oracle 10.2.0 (xe) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym proponowal sprobowac sie polaczyc przez sqlplusa i sprawdzic czy bedzie ten sam blad czy nie... czasami sqldeveloper potrafi odmawiac posluszenstwa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie mam dostępu do sqlplus
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Na ta chwile nie przychodzi mi nic wiecej do glowy...
Moze o malo odkrywcze ale....masz 100% pewnosc ze oracle tam dziala bezproblemowo ? |
|
|
![]()
|
|
Nie mam.
Nawet nie mam jak sprawdzić. Admin mówi, że wszystko ok, a gdy podam mu błędy to tylko rozkłada ręce. edit: okazało się, że baza była źle skonfigurowana -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 08:26 |