![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem plik php wyświetlający ostatnie 10 newsów oto on:
Wszystko działa i wogóle jest ok, ale chciałbym, żeby było tak: Mam powiedzmy 9 newsów. Na początku wyświetla się np 5 newsów, a pozostałe 4 są na innej stronie jak zrobić taki podział na strony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) oto jest właśnie moje pytanie. Chciałbym uzyskać taką możliwość, aby móc wyświetlić również newsy archiwalne a nie tylko 10 ostatnich. z góry thx za pomoc! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz w szukaj - stronicowanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2004-10-31 10:12:58) Wpisz w szukaj - stronicowanie. Wpisałem i dzięki za pomoc, ale niestety tam jest stronicowanie powiązane z MySQL, a ja jestem początkujący i nie kapuję jeszcze MySQL więc jeżeli mógłby mi ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- określasz maksymalną liczbę wyświetlanych wiadomości... wszystkie pozostałe będą dostępne w archiwum.php
- określasz ile ma być wyświetlanych wiadomości na stronie, do przeczytania pozostałych zostą stworzone na dole numerki - czyli nasze stronicowanie - używasz pętli for i wyświetlasz te numerki ;] Przykład ostatnio stworzonej przezemnie funkcji do tego wygląda tak, niezależnie czy korzystasz z plików czy bazy danych :
& - to jest znak '&', tylko w XHTML tak trzeba pisać używaj jednego rodzaju cudzysłowia w HTML " lub ' Ten post edytował sf 1.11.2004, 19:00:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:36 |