![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie fajne
![]() Ale wg mnie powinno się jakoś prościej precyzować "class_path", nie przez php.ini. Co do imporotwania namespace'ów - nie wiem nad czym sie gościu zastanawia ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Hm IMHO namespace w php to juz przesada, czemu?
Jezyk nie posiada kompilatora, pliki sa przerabiane w "locie". Czesto, w sumie zawsze dany komplet kodu jest dla danego projektu, i bardzo zadko zdarzy sie np ze "ktos" moze chciec dostac sie do jakiejs klasy, ktora moze miec niebezpieczne metody... Wolal byl wieksza kontrole typow zmiennych, niz te namespace. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to przypadkiem nie jest skopiowane z C#?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@hwao jak taki mądry jesteś to uruchom mi propel na php5.1 bez zmian w kodzie jego
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(bela_666 @ 2005-07-25 20:32:47) @hwao jak taki mądry jesteś to uruchom mi propel na php5.1 bez zmian w kodzie jego ![]() Nie bede poprawial niczyjich bledow ![]() Cytat Czy to przypadkiem nie jest skopiowane z C#? Nie namespace (przestrzen nazwy) jest w wielu jezykach ![]() c++ c# java i innych. Jak nic nie spadnie na wydajnosci, to wg mnie moze zostac ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hwao tu nie chodzi o błąd. Ktoś jeszcze za czasów php 5 napisał w propelu klasę File, i przychodzi php 5.1 który ma wbudowaną klasę File i wszystko leży.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:46 |