![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Duży plus za to, że w przeciwieństwie do Eclipse działa sprawnie Netbeans działa sprawniej niż Eclipse? Raczysz sobie żartować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hehe. Faktycznie Galileo miało drobne problemy z szybkością podpowiedzi do kodu, ale nowa wersja (Helios) działa już jak poprzednik (Europa). Dla mnie Eclipse miażdży Netbeans m.in. wspomnianą szybkością działania. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja wlasnie sciagam tego Eclipse zobaczymy czy rowna netbeans , chociaz netbeans ostatnio mi sie tnie , i nie moge ustawic okienka polaczenie ftp , tzn jak zapisuje w netbeans to ustawilem , zeby odrazu na serwerze sie zapisywalo , ale nie widze , czy wysyla , musze na oko patrzec , albo odswiezac strone co chwile , moze ktos pamieta gdzie to ustawic?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Notepad++ , windowsowy notatnik ;]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Netbeans działa sprawniej niż Eclipse? Raczysz sobie żartować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hehe. Faktycznie Galileo miało drobne problemy z szybkością podpowiedzi do kodu, ale nowa wersja (Helios) działa już jak poprzednik (Europa). Dla mnie Eclipse miażdży Netbeans m.in. wspomnianą szybkością działania. Heh no to potestujemy potestujemy, ale sam już nie wiem jak podejść do tego tematu. Netbeans jakoś jest "stabilniejszy" a z Eclipse mam wrażenie, że projekt tak się rozrósł, że już nikt nim nie kieruje do końca, a do tego samo php leży na peryferiach zainteresowania twórców. Przez mnogość pluginów które powstawały dla różnych wersji i nie zawsze są w pełni kompatybilne mam wrażenie, że wszytko jest "smarkiem klejone i sznurkiem łatane". Z kolei Netbeans oferuje mniej, ale za to wiem że mi będzie to działać. Co do szybkości to Europa i Netbeans działają mi porównywalnie, ale mam przyzwoitego laptopa. Heliosa zaraz wypróbujemy, ale nawet jeśli będzie działał to się mocno zastanowię czy wracać... znowu ;-) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Od jakiegos czasu uzywam uzywam Netbeansa co tez bardzo sobie chwale. Niestety wraz z upgradem wersji na 6.9 dramatycznie spadla jego wydajnosc. W momencie uruchomienia netbeansa zuzycie CPU wskakuje mi na 100%, czas reakcji jest beznadziejnie dlugi. Moze ktos mial podobny problem i wie jak zwiekszyc wydajnosc netbeansa? Dodam tylko ze moj os to ubuntu 10.4.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Od paru dni testuję phpDesignera (Windows); przyznam, że całkiem nieźle chodzi - zużycie RAM jest minimalne (kilka plików PHP + odpalone źródło TCPDF) i ramożerność zatrzymała się na poziomie 70 MiB, a procka też za mocno nie molestuje. [;
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja używam PSPada - kiedyś go zainstalowałem i tak już zostało, jak na razie nie miałem żadnych problemów, z tym, że jeszcze nie miałem do czynienia z jakimś większym projektem.
Ten post edytował Adam_ 16.07.2010, 18:48:04 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzisiaj Netbeans przestał mi podpowiadać kod w trakcie pracy... Miałem wersje 6.8, zaktualizowałem więc do wersji 6.9 i wielka kupa. Działa tak wolno, że żal nerwów ;-)
Przetestowałem więc nowego eclipse i okazuje się, że po wpadce z galileo, helios znowu przywraca dobre imię Eclipse. Wszystko śmiga szybciej niż w Europie - chyba zrobili dobre cachowanie dla podpowiedzi, bo nawet w dużych projektach podpowiedzi pojawiają się błyskawicznie. Oczywiście tradycyjnie do Eclipse trzeba co nieco doinstalować - ja na pierwszy ogień dałem quantumDB i yEdit, bo teraz te opcje są mi najpotrzebniejsze - wszystko ładnie zadziałało, więc chyba wracam do Eclipse - mam nadzieje, że wszystko będzie działać tak ładnie dłużej. Szkoda mi jedynie wsparcia dla Symfony z Netbeansa - było to spore ułatwienie w pracy, ale cóż nie można mieć wszystkiego. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ten phpDesigner nawet fajny, szybki, łatwy, żadnych większych problemów nie miałem. Potrafią rozbawić tłumaczenia w stylu PlikZilla, czy c:\Program Pliki\. ^^
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%)
|
A ja mam takie pytanie ... dreamweaver vs nowy eclipse. Gdyby ten programik od Adobe był darmowy, co byście wybrali. Osobiście piszę na serwerze, ale od niedawna na localhoscie i fajnie mieć jakiś ładny programik. Co byście wzięli ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiesz, ja już dawno nie korzystałem z dreamwavera (naprawdę dawno), ale z tego co pamiętam te dwa edytory mają zupełnie inną koncepcję.
Dreamwaver - produkt, dla użytkownika, który lubi wszystko wyklikać Eclipse - produkt, dla kogoś kto potrzebuje kompletnego, rozszerzalnego ide do pracy - mało wodotrysków i ułatwiaczy, nacisk kładziony na użyteczność Żaden z tych edytorów nie jest lepszy, ani gorszy. Ja wybrałbym Eclipse, bo bardziej odpowiada mi jego filozofia - lubię kodować klawiaturą a nie myszką ;-) Poza tym wiele osób wybiera Eclipse bo pracują na innych niż Windows OS'ach. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%)
|
Wiesz, ja już dawno nie korzystałem z dreamwavera (naprawdę dawno), ale z tego co pamiętam te dwa edytory mają zupełnie inną koncepcję. Dreamwaver - produkt, dla użytkownika, który lubi wszystko wyklikać Eclipse - produkt, dla kogoś kto potrzebuje kompletnego, rozszerzalnego ide do pracy - mało wodotrysków i ułatwiaczy, nacisk kładziony na użyteczność Żaden z tych edytorów nie jest lepszy, ani gorszy. Ja wybrałbym Eclipse, bo bardziej odpowiada mi jego filozofia - lubię kodować klawiaturą a nie myszką ;-) Poza tym wiele osób wybiera Eclipse bo pracują na innych niż Windows OS'ach. Też nie lubię klikać myszką tylko pisać (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Kiedyś miałem problemy ze sciągnięceim, ale to to ? : eclipse-php-helios-win32.zip ? |
|
|
|
|
|
|
|
Jeśli to ma być na windowsa to tak.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam krótkie pytanie do użytkowników php designer 7. Czy wam też otwiera się w dość dziwny sposób poprzez pojawianie sie i znikanie kart ? Troche to początkowo obciaza procka, ale potem dziala bardzo sprawnie i nigdy juz nie wroce do Eclipse.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Czy wam też otwiera się w dość dziwny sposób poprzez pojawianie sie i znikanie kart ? SOA#1...? Jaki OS? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
designer
Zobacz sobie od 1:10 miał tylko jedna karte ale i tak widac ten efekt pojawiania sie i znikania jak ma sie tego wiecej to troche to irytujace. Ten post edytował attimo 31.07.2010, 07:42:20 |
|
|
|
|
|
|
Cytat efekt pojawiania sie i znikania No ja wiem,że jestem tępawy, ale za Chiny nie wiem, o co Ci chodzi, ani niczego dziwnego na tym filmiku nie zauważyłem... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
No ja wiem,że jestem tępawy, ale za Chiny nie wiem, o co Ci chodzi, ani niczego dziwnego na tym filmiku nie zauważyłem... Nie czuj się osamotniony. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat No ja wiem,że jestem tępawy, ale za Chiny nie wiem, o co Ci chodzi, ani niczego dziwnego na tym filmiku nie zauważyłem... Ja należe raczej do tych mało inteligentnych czy bystrych, ale to jakiś sarkazm czy coś ? niemożliwe jest niezauważenie tego. Nagrałem specjalnie dla Ciebie filmik z mojego startu php designer 7. tam to ewidentnie widac, kazda karta wlacza sie i wylacza itd. dopiero po chwili wszystko sie pokazuje troche to dziwne. link do filmiku Start |
|
|
|
|
|
|
Fajnie, że zalinkowałeś wcześniej do swojego filmiku.
A co do Twojego filmiku - praktycznie każdy edytor tak robi przy otwieraniu, jakieś nienormalne dla mnie to nie jest. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.01.2026 - 23:33 |