![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mnie wyśmiejecie, może mnie zabanujecie, ale nie mam już siły. Mam problem tak banalny i nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi na niego...
![]() Chodzi o to że nie umiem za pomocą adv ajax 1.1 wysłać danych za pomocą <form> czy może mi ktoś powiedzieć co trzeba napisać żeby przy czymś takim: Po naciśnięciu przycisku "wyślij" dane były wysyłane pod adres wpisany w pole action i była odbierana wiadomość którą wygeneruje tamta strona? Szukałem odpowiedzi przez 3 godziny więc prosze mi nie pisać poszukaj tyle razy o tym było. Bo niby to jest ładnie opisane ale jak chce to zrobić to nie działa... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
poczytaj o metodzie assign
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat poczytaj o metodzie assign Czytałem 10 razy i nadal nie moge załapać... Ma być wpisana jakaś akcja (onsubmit czy coś) w <form>? czy jak?... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form id="form" method="post> itd.
advAjax[...]getElementById('form')[...] kapisz? O assign poczytasz i zrozumiesz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tu masz link z przykładami + .zip z kodem zrodlowym
http://www.skora1.nazwa.pl/work/ajax/ http://www.skora1.nazwa.pl/work/ajax/ajax.zip |
|
|
![]()
|
|
Ok załapałem już dzięki wam bardzo
![]() Mam jeszcze jedno ważne pytanie. Potrzebuje zrobić z zastosowaniem ajaxa to co powyżej z tym że takich samych funkcji o identycznym id będzie dużo (ponad 300) czy to znaczy że każdemu polu <form> musze przypisywać różny id i pisać oddzielną funkcje javascript z assign dla niego, czy moge jakoś zrobić jedną funkcje uniwersalnie dla nich wszystkich? Bo jakbym chciał dla każdego oddzielnie to źródło ma ponad tysiąc linii czyli z deka dużo :/ a przecież te funkcje są takie same tylko zaadresowane do innego pola... Wie ktoś może jak to napisać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dalem Ci linka do zrodel, trzeba to sciagnac i rozpakowac,
a wszystko stanie sie jasne. Tam ten problem jest rozwiazany |
|
|
![]()
|
|
Niestety niezbyt widze to rozwiązanie, jakbyś mógł mi wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić to byłbym Ci wdzięczny, bo godzina kombinowania niestety nie przyniosła efektu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy w advajax'ie da się zrobić podobne "okienka" jak na KLIK! ? (Chodzi mi o to okienko, które zawiera w sobie obrazek okna) Jeżeli takiego czegoś nie da się zrobić w AJAXie to w jakim języku? W asp? Jeżeli uważacie to pytanie za strasznie głupie to nie odpisujcie. Jednak było by mi miło gdyby ktoś odpowiedział na moje pytanie Pozdrawiam, Alek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc: ajax nie jest żadnym językiem.
Do tego linka co podałeś: To do takiego czegoś można wykorzystać ajaxa ale to zależy od potrzeb. Do poruszania, chowania i ogółnie manipulowaniem obiktami służy w tym przpadku javascript. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:11 |