![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można jakimś poleceniem całkowicie zabronić w skrypcie wysyłanie jakichkolwiek headerów do przeglądarki (również cookies, sesje...)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wylacz buforowanie i na samym poczatku wyslij spacje. Naglowki juz sie nie wysla (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
A ze tak zapytam czemu chcesz zabronic ich wysylania? Moze poprostu nie wysylaj? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wylacz buforowanie i na samym poczatku wyslij spacje. Naglowki juz sie nie wysla (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Niestety, coś mi nie wychodzi: Kod <?php include_once("pdf/html2fpdf/html2fpdf.php"); $oid = $id; $drukuj=1; ob_start(); header(" "); include("index.php"); $htmlbuffer = ob_get_contents(); $pdf = new HTML2FPDF(); $pdf->AddPage(); $pdf->UseCSS(true); $htmlbuffer = iconv("UTF-8", "ISO8859-2", $htmlbuffer); $pdf->WriteHTML($htmlbuffer); $pdf->Output("file.pdf", "D"); //ob_end_clean(); ?> Cały czas wyświetlany jest błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /www/pd/html2fpdf/fpdf.php on line 1678 FPDF error: Some data has already been output to browser, can't send PDF file Sprawdzając headers_sent() - includowany index.php wysyła jakieś nagłówki. ps. index.php korzysta też ze smarty Ten post edytował rimk 21.02.2008, 22:50:30 |
|
|
![]()
|
|
mowiac "wyslij spacje" mialem na mysli echo ' ';
Mowiac: "wylacz" buforowanie mialem na mysli "wyłącz" a nie "włącz" Pozatym pomysl co rzucilem to byl bardziej zart niz powazna rada. A juz na pewno nie w kontekscie pdf co tu pokazales. Pozatym nie wiem co ci przeszkadza sesja w kontekscie generowania pdf. Ja tak robie i jakos mi tam zawsze dziala. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
posluchaj, na poczatku nic nie mowiles o pdf. Chciales poprostu nie doposucic do wyslania headerow wiec podalem ci sposob ktory dziala. Aczkolwiek nie nalezy go stosowac bo to bez sesnu. I oto chodzilo z tym zartem.
Jakbys od razu powiedzial oco chodzi to bym nawet z tym pomyslem nie wyskakiwal wiec sie nie obruszaj. Pytam ponownie: "co ci przeszkadza sesja w kontekscie generowania pdf. Ja tak robie i jakos mi tam zawsze dziala." |
|
|
![]()
|
|
"co ci przeszkadza sesja w kontekscie generowania pdf. Ja tak robie i jakos mi tam zawsze dziala." Nie wiem, czy chodzi o sesję, cookies, smarty... Błąd zacytowałem - wynika z niego, że przeszkadzają wysłane nagłówki. Więc pytałem, czy można ich wysyłanie (niezależnie czy to sesja, cookies, smarty...) zablokować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze wklej tą linię 1678 to będzie chociaż wiadomo o co chodzi
Edit: Najlepiej napisz co chcesz osiągnąć i pokaż źródło index.php, może trzeba odwrócić kolejność includowania plików |
|
|
![]()
|
|
to moze wklej tą linię 1678 to będzie chociaż wiadomo o co chodzi 1678: Header('Content-Type: application/octet-stream'); Edit: Najlepiej napisz co chcesz osiągnąć i pokaż źródło index.php, może trzeba odwrócić kolejność includowania plików Źródło jest strasznie długie. Chcę pobrać źródło generowanej strony i zamienić na pdf. Z tym, że strona ta wysyła jakieś nagłówki. Dlatego ponawiam pytania - czy można wysłanie nagłówków zablokować? EDIT: includowany index.php korzysta z flush() - tu leży problem?? Ten post edytował rimk 24.02.2008, 01:22:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.09.2025 - 08:12 |