![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuje na jednym wykresie osi x,y nakreslic przedzial miedzy wartoscia min i max, odchylenie standardowe, oraz srednia.
co do min i max to raczej nie powinienem miec problemu, natomiast jak jeszcze na to nalozyc odchylenie i srednia ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie czad i super extra, ale co to robi na php5 i o co Ci chodzi. Jeśli szukasz teoretycznych informacji to zajrzyj na google.
przenoszę na php -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnia artmetyczna to przecież (max-min)/2
Nie wiem czy o taką Ci chodzi -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie czad i super extra, ale co to robi na php5 i o co Ci chodzi. Jeśli szukasz teoretycznych informacji to zajrzyj na google. przenoszę na php moze przez przypadek na php5 a nie php ... dla mnie jeden kij gdzie ![]() chodzi mi o srednia matematyczna. wzory znam. chodzi o to ze mam zrobic sobie taki wykresik. nazwy pytan na osi y a na osi x ma byc slupkowo zakolorowany obszar miedzy odpowiedzia min i max, na tym ma byc kolkiem lub kreska zaznaczona srednia i kreska gruba oznaczone odchylenie standardowe.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
czy to istotne? nie pytam czy plus czy minus tylko jak to zobrazowac w polaczeniu z pozostalymi wynikami ...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz jakies podsawy wogole?
poszukaj klasy do rysowania wykresow i dzialaj. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
PODSTAWY mam bo wykres slupkowy narysowalem tylko musze polaczyc kilka wykresow i nie wiem jak :|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw narysuj max potem innym kolorem średnią a potem min
Albo poprzesuwaj słupki względem siebie. Popróbuj a napewno wyjdzie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat musze polaczyc kilka wykresow A co to znaczy? Chyba nie do końca sprecyzowałeś o co ci chodzi |
|
|
![]()
|
|
Ja to zrozumiałem tak:
rysujesz przeskie wartości na jednym wykresie (musisz tylko pamiętać o tym aby nie zamazać poprzednich -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:41 |