![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Skąd: RuskieJaKraina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, wczoraj zainstalowałem sobie Apache 2.2.9 + PHP 5.2.6 + Mysql 5.1.26 - Wszystko instalowane było na EEE PC701 2GB Ramu
Konfiguracja Apache'a jest OK - wypluwa stronę powitalną. Konfiguracja PHP jest OK - Wypluwa stronę z konfiguracją razem z tabelą Mysql Niestety nie mogę połączyć się z bazą danych. Oczywiście Mysql działa ! wchodzę przez CMD/mysql.exe -u root -> prosi o pass i wszystko jest ok. Kiedy chcę to zrobić z poziomu przeglądarki uruchamiając plik testowy - czekam ,czekam, czekam, ostatecznie na dole przeglądarki pasek adresu zmienia się z: http://localhost/sql/test.php na http://localhost.com/sql/test.php (naturalnie wypluwa mi błąd że zbyt długo czekał i połączenie nie może być zrealizowane).. Próbowałem jeszcze z PHPMyAdmin niestety problem jest ten sam ... ![]() -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Usun stary serwis mysql i utwórz nowy. Przy czym sprawdz jakie w nim podajesz dane i popraw to co musisz.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Skąd: RuskieJaKraina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usun stary serwis mysql i utwórz nowy. Przy czym sprawdz jakie w nim podajesz dane i popraw to co musisz. Absolutnie nie wiem o co chodzi ![]() ![]() Jaki serwis ![]() ![]() ![]() P.s Instalowałem w ten sam sposób PHP,MYSQL,Apache'a wiele razy na innych maszynach (Starsze wersje oczywiście) Nie było podobnego problemu. Problemem okazał się plik libmySQL.dll który został przekopiowany z katalogu C:\mysql\bin do C:\windows oraz c:\windows\system32\ po przekopiowaniu oryginalnego pliku libmySQL.dll do ww katalogów wszystko zaczęło działać. Ten post edytował XhtmlProject 26.08.2008, 10:14:11 -------------------- Flash
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:24 |